Kurser

Continuing Windows Presentation Foundation (WPF) with C#

Dette fokuserede kursus giver dig et dybere kendskab til de mere avancerede aspekter af Windows Presentation Foundation (WPF) ledende frem til det meget udbredte Model-View-ViewModel-mønster (MVVM), der er nærmest uundværligt i XAML-baserede formalismer.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 7 besvarelser

Vi dykker dybere ned i teknikkerne i WPF generelt samt de specifikke forudsætninger for at kunne bruge MVVM, herunder Data Binding, Data Templates og Commands. Du introduceres til MVVM helt fra bunden og bygger langsomt op ved at illustrere, hvordan de ofte forekommende problemstillinger løses vha. MVVM, f.eks. Validation, Stateful Viewmodel, View Services, Message Bus, Design-time Data, Event-to-Command og lign. Hvis der er tid, vil vi illustrere mere avancerede MVVM-teknikker såsom asynkrone valideringer.

En ekstrem god underviser med styr på tingene og overskud til sjove og alvorlige samtaler
- Niclas Joey Wissing, A-Data A/S

Deltagerprofil

Deltagelse forudsætter basal viden om WPF som brugerflade-teknologi vha. f.eks. code-behind samt grundlæggende erfaring i C# og Visual Studio. Der forventes intet forhåndskendskab til MVVM.
Kurset er for dig, der har en grundlæggende WPF-viden, men ønsker et dybere kendskab til teknikkerne i WPF samt MVVM i praktiske applikationer.

Jeg syntes, at det var et godt kursus, fordi der løbende blev vurderet hvad der var behov for, og at spørgsmål blev besvaret og fulgt op af eksempler.
- Jørgen Nielsen, Homatic Engineering A/S

Indhold

  • A Quick Tour of WPF Fundamentals
  • Data Binding Properties
  • Data Binding Collections
  • Control Templates and User-Defined Controls
  • Threads and Asynchrony in WPF
  • Events and Commands
  • Introducing the MVVM Design Pattern
  • MVVM Problems and Solutions
  • WPF Debugging and Performance

Kursusmateriale

”Windows Presentation Foundation Unleashed” af Adam Nathan samt specialudviklede opgaver og links til MSDN hjælpesider og lign. der beskriver yderligere emner. Alle slides, eksempler og opgaver samt løsninger udleveres endvidere også elektronisk.

Underviser

Jesper Gulmann
Jesper har siden 2002 arbejdet med C# og .NET som software-udvikler i meget forskellige områder som overvågningssystemer, software til flyveledere samt betalingsløsninger på mobilen. Derudover har han gennem en årrække været tilknyttet Teknologisk Institut som underviser på C#-kurserne. Han har gennem årene fulgt Microsofts teknologier fra tæt hold.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på