Danske arbejdspladser halter bagud i forebyggelsen af seksuel chikane

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Danske arbejdspladser halter bagud i forebyggelsen af seksuel chikane

Danske arbejdspladser halter bagud i forebyggelsen af seksuel chikane

I følge nye undersøgelser halter danske arbejdspladser bagud, når det drejer sig om forebyggelse af seksuel chinkane.

Alt imens #metoo-bølgen raser rundt om i verden, har dette medført, at både virksomheder og brancher som er berørt af disse sager, har indført strenge retningslinjer for seksuel chikane. I følge eksperter er danske virksomheder dog langt bagefter, og mange har kun få eller slet ingen officielle retningslinjer herfor.

Opmærksomheden omkring #metoo har resulteret i en bred organisering omkring retningslinjerne i mange lande. De skal bl.a. gøre det nemmere for ofre at anmelde og blive taget alvorligt.

I efteråret 2017 blev der for første gang udgivet en analyse af seksuel chikane på de danske arbejdspladser, som netop afslører arbejdspladsernes retningslinjer -  eller nærmere mangel på samme. I denne analyse måtte man nemlig opgive at klarlægge dette, da det viste sig, at der ikke er nogen officielle danske myndigheder, der er ansvarlig for dette område - og derfor ikke noget overblik.

Ifølge nationale arbejdsmiljøanalyser skyldes den manglende kontrol på området, at der på et tidspunkt er blevet konstateret, at sexchikane var et meget lille problem i Danmark.

Arbejdstilsynet erkender ligeledes, at de ikke har kendskab til, hvordan arbejdspladserne forholder sig til seksuel chikane og derfor heller ikke kender omfanget af problemet.

”Der er tale om seksuel chikane, når en eller flere personer regelmæssigt og over længere tid – eller gentagne gange på grov vis – udsætter en eller flere andre personer for uønskede handlinger af seksuel karakter, som vedkommende opfatter som krænkende”.

- Fra Arbejdstilsynets vejledning om sexchikane

Ovenstående er den vejledning som Arbejdstilsynet forholder sig til. I følge ligestillingsbehandlingsloven er sexchikane dog forbudt, også selvom den ikke er grov eller gentagende.

Er der styr på retningslinjerne for seksuel chikane i din virksomhed? Hvis ikke udbyder Teknologisk Institut kurset Mobning og (sex)chikane på arbejdspladsen”.