De 5 vigtigste trends inden for IT lige nu

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

De 5 vigtigste trends inden for IT lige nu

De 5 vigtigste trends inden for IT lige nu

En vigtig faktor for enhver virksomhed i dag er IT-udviklingen og de specialister der beskæftiger sig med den. Det handler hele tiden om at optimere og effektivisere og følge med og gerne være på forkant med de tendenser der viser sig.

Her er 4 af de vigtigste trends inden for IT lige nu:

Teamwork frem for individet
Samarbejde er en trend der breder sig inden for IT-området. Den individuelles kompetencer og præstation er ikke længere nok i sig selv. Bløde kompetencer i form af kommunikation og kulturforståelse bliver derfor en efterspurgt kvalitet hos IT-specialister.

IT-specialister med forretningsforståelse
At være i stand til at vælge de helt rette IT-løsninger for ens virksomhed afhænger ikke alene af ens IT-kompetencer. Det er derimod en kombination af disse og en dyb forståelse for ens forretning og dens fremtidige muligheder.

Agilitet er afgørende
Teknologien udvikler sig hele tiden og det samme bør IT-specialister gøre. Det nytter ikke noget at have stærke kompetencer inden for én type software, hvis teknologien med ét erstatter denne og dermed gør disse kompetencer forældede. IT-specialister skal derfor hele tiden sørge for at holde alle kompetencer knivskarpe og tilmed udvikle nye løbende.

Flere IT-iværksættere
Mange unge IT-specialister drømmer om at være den helt nye Mark Zuckerberg, der udvikler nye Facebook eller noget der er mindst lige så banebrydende. Vi vil derfor se flere iværksættere inden for IT-faget fremover. For disse IT-specialister kan det dog betyde en lang periode med meget lav eller ingen indkomst. For mange er det dog ikke pengene som driver dem, men derimod drømmen om at kunne sætte sit aftryk på den IT-udviklingen.

Robotter som kolleger
Udviklingen inden for computerkraft og kunstig intelligens er kommet for at blive. Robotterne vil gøre deres indtog alle steder og med tiden automatisere adskillige jobs. De har den fordel af at kan behandle en stor mængde data, som de kan træffe beslutninger på baggrund af, samtidig med de på sigt er billige i drift, fordi de ikke skal have udbetalt løn. Det er derfor som IT-specialist værd at overveje, hvordan man fastholder en plads på arbejdsmarkedet ved siden af robotterne.