De mest efterspurgte kompetencer inden for IT

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Læs om hvilke kompetencer det kræver for at få job inden for IT

De mest efterspurgte kompetencer inden for IT

3 min.

Overvejer du en karriere inden for IT, eller vil du gerne styrke dine kompetencer inden for området?

Især har den teknologiske udvikling skabt nye muligheder for IT-branchen. Det har dermed også skabt nye efterspurgte kompetencer, og som IT-medarbejder er det vigtigt at holde sig opdateret på disse. 

Læs med og bliv klogere på nye trends inden for IT, efterspurgte kompetencer og populære programmeringssprog. 

Nye trends inden for IT

Teknologien udvikler sig, og vi har samtidigt mere fokus på miljø og bæredygtighed mere end nogensinde før. Dette afspejler sig i også IT-branchen, som har fået nye trends:

Grøn IT

Vi kender allerede til det øgede fokus på miljø og bæredygtighed, hvilket nu har fundet sin vej til IT-branchen. Det har medført et nyt begreb – nemlig grøn it. Det handler om, hvordan virksomheder kan benytte og udnytte deres IT-ressourcer på en mere bæredygtighed måde, som både er til gavn for miljøet og CO2 udledningen.

Cloudcomputing

Cloudcomputing bruges til at levere computertjenester som f.eks. databaser, netværk, analyse og software. Fordelene ved at anvende dette er, at du bl.a. får fleksible ressourcer, hurtigere adgang til ny innovation og stordriftsfordele. 

Den teknologiske udvikling har medført til en digital transformation inden for IT. Flere og flere virksomheder benytter sig af cloudbaserede platforme som f.eks. Microsoft, Amazon, Google og Oracle. 

Business Intelligence

I store træk handler Business Intelligence om at transformere data til f.eks. analyser og rapporter. 
Derfor er det vigtigt, at man som IT-medarbejder eller virksomhed har styr på data og udnytter al den viden, der er i virksomheden. Data er altså alfa omega, hvis virksomhederne gerne vil klare sig i en digital verden. 

Det drejer sig om alle områder inden for dataanalyse og Business Intelligence som f.eks. Power BI, Machine Learning og Al.

It-sikkerhed

Virksomheder opbevarer følsomme data i deres computersystemer, og data kan være det, som holder din virksomhed konkurrencedygtig. Dataen er altså guld værd, og dette ved hackerne. Samtidigt er hackerne blevet mere snedige og ved, hvordan de skal anvende smuthuller til at afpresse virksomhederne. 
Derfor er det vigtigt, at din virksomhed investerer i IT-sikkerhed.

Digitale kompetencer

Engang var IT-nørder nogle, der sad i en kælder, men grundet den teknologiske udvikling er det blevet nemmere at beskæftige sig med IT. Faktisk er det noget, som alle i princippet kan. Med den rette teknologi er det bl.a. blevet nemmere at udvikle apps uden nødvendigvis at have en udviklerbaggrund. I dag handlere det i langt højere grad at have flair for IT og forretningsforståelse, hvilket man kan nå langt med.

 

De 10 mest efterspurgte kompetencer

Det er ikke kun vigtigt at have styr på IT. Virksomhederne efterspørger også mere bløde og personlige kompetencer. Bl.a. skal du kunne samarbejde, så du sammen med dine kolleger kan finde frem til de bedste løsninger, men det er også vigtigt, at du er selvkørende og kan arbejde selvstændigt.
På listen finder vi også gode engelskkundskaber. Vi lever i en global verden, hvor fællessproget er engelsk. Flere IT-begreber er desuden på engelsk, og derfor er det vigtigt, at de ansatte har engelskkundskaber.

Her er de 10 mest efterspurgte kompetencer:

1. Gode samarbejdsevner

2. Selvstændig

3. Struktureret

4. Gode engelskkundskaber

5. Innovativ

6. Ansvarlig

7. Gode kommunikationsevner

8. Analytisk

9. Kan bevare overblikket

10. Positiv
 

De 20 mest populære programmeringssprog

Der er mange fordele ved at anvende programmeringssprog. Generelt er programmeringssprog et hjælpeværktøj til kodning, som bl.a. gør det mere overskueligt at anvende koder. 

I flere år var Java det mest populære programmeringssprog, men det er nu dykket ned på en 3. plads. Omvendt er Microsofts TypeScrifts steget fra en 9. til 8. plads. 

1. JavaScript
2. Python
3. Java
4. PHP
5. C#
6. C++
7. CSS
8. TypeScript
9. Ruby
10. C
11. Swift
12. R
13. Objective-C
14. Shell
15. Scala
16. Go
17. PowerShell
18. Kotlin
19. Rust
20. Perl

 

Vil du vide mere?

Teknologisk Institut tilyder over 300 IT-kurser på alle niveauer.