De mest efterspurgte kompetencer inden for IT

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Læs om hvilke kompetencer det kræver for at få job inden for IT

De mest efterspurgte kompetencer inden for IT

3 min.

IT-branchen mangler medarbejdere! Faktisk viser undersøgelser, at danske virksomheder er villige til at tage til udlandet for at finde de rigtige kvalifikationer, da de ikke kan finde dem i Danmark.

Læs med her og få indblik i hvilke IT-kompetencer der efterspørges: 

 • "Hårde" IT-kompetencer

Der er mangel på mange forskellige IT-profiler, men en af de tendenser, der tegner sig, er riften om medarbejdere med ”hårde” IT-kompetencer. Virksomheder har øget fokus på at rekruttere IT-arkitekter, .NET-udviklere og softwareudviklere. Der er brug for medarbejdere med en dyb forståelse for teknologi, der samtidig har indsigt i at løse behov. Et andet feldt på IT-området, der ser ud til at vokse, er Big Data, der lader til at blive endnu større. Specialiserede IT-folk, der formår at styre massive datamængder, er en mangelvare.

 • "Bløde" IT-kompetencer

Men det er også medarbejdere med mere ”bløde” IT-kompetencer, der er gavnlige for virksomhederne. En tendens, der nemlig ser ud til at være kommet for at blive, er IT-medarbejdere, der kan tænke innovativt i forhold til brugen og mulighederne inden for IT. Udviklingen af sociale medier og apps er et eksempel, hvor mange virksomheder behøver medarbejdere, der kreativt kan tiltrække nye kunder og generere spændende ideer.

 • Klassiske IT-kompetencer

De mere klassiske færdigheder som Java, sharepoint og HTML5 er også populære indenfor IT-branchen og noget som bliver efterspurgt i mange stillingsopslag.


5 efterspurgte IT-kompetencer:

 1. Mobil- og online-udvikling
  Brugere der kun anvender mobile devices er i stigning, og virksomhederne har derfor brug for medarbejdere, der kan forstå den mobile teknologi og tilpasse online indhold.
   
 2. Ledelse af projekter og programmer
  IT-medarbejdere, der også har forstand på ledelse og projektstyring, er noget mange virksomheder efterspørger.
   
 3. Kvalifikationer inden for både IT og forretning
  En bredere og dybere forståelse for både forretning og IT er en sammensætning, virksomheder er ivrige efter.
   
 4. Sikkerhed i Cyberspace
  Mulighederne og konsekvenserne af en online verden har medført, at kompetencer indenfor datasikkerhed er et ”must-have” for mange virksomheder. Frygten for hacking er reel, og et sikkert system betyder øget troværdighed og pålidelighed.
   
 5. Netværks- og dataanalytikere
  Ressourcer indenfor netværkssystemer og dataanalyser er blevet en vigtig del af mange virksomheder, og der er derfor brug for flere specialister.

Teknologisk Institut har over 300 IT-kurser på alle niveauer.

Vil du vide mere?