Eksperterne advarer om, at manglen på IT-kompetencer både svækker væksten og sikkerheden i danske virksomheder

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Eksperter advarer om at manglen på IT-kompetencer både svækker væksten og sikkerheden i danske virksomheder

Eksperterne advarer om, at manglen på IT-kompetencer både svækker væksten og sikkerheden i danske virksomheder

1 min.

Undersøgelser viser at mangel på medarbejdere med de rette kompetencer koster virksomhederne dyrt i tabt indtjening og deraf manglende vækst (1). 

Det er især manglen på IT-kompetencer, som 71,4 % af IT-virksomhederne oplever som den største barriere for vækst i branchen (2). En mangel der har fået 50,9 % af IT-virksomhederne til at udskyde videreudvikling og innovation i virksomheden og tvunget 30,2 % til at sige nej til ordrer/kontrakter, fordi de ikke har kunnet skaffe kvalificeret arbejdskraft til at løse opgaverne.

Udfordringen er blevet så stor, at næsten halvdelen af virksomhederne har haft ledige IT-stillinger, som de indenfor de seneste 12 måneder helt har måtte opgive at besætte.


Svækket IT-sikkerhed

Derudover formår flere virksomheder ikke at vedligeholde sikkerhedsprocedurer på grund af manglen på IT-professionelle.

Eksperter påpeger, at der på verdensplan mangler omkring 2 millioner IT-sikkerhedseksperter i 2019, og at tallet forventes at stige til 3,5 i løbet af de næste to år frem mod 2021 (3). De mange ubesatte stillinger – både i Danmark og på verdensplan – går ud over sikkerhedsniveauet og væksten i de enkelte virksomheder.
 


Efteruddannelse kan være med til at løse udfordringerne

Ved at efteruddanne og opkvalificere den eksisterende arbejdsstyrke, kan flere digitale kompetencer komme i spil. Derfor gælder det om at udvikle uddannelser, så de kan opkvalificere arbejdskraften inden for digitalisering. 

Ledigheden i Danmark har nået så lavt et niveau, at det i flere brancher er næsten umuligt at finde ledig arbejdskraft med de rette kompetencer. Derfor kan det være en fordel at opkvalificere de medarbejdere du allerede har i virksomheden.


Vil du vide mere om muligheden for efteruddannelse?

Teknologisk Institut udbyder en lang række spændende kurser og masterclasses inden for IT, og IT-sikkerhed.

Kilder:

  1. www.berlingske.dk/virksomheder/mangel-paa-udenlandsk-arbejdskraft-rammer-virksomhedernes-bundlinje (PwC & Dansk Erhverv)
  2. www.itb.dk/maerkesager/kapital-vaekst-og-internationalisering/her-er-it-branchens-stoerste-vaekstbarriere/ 
  3. www.version2.dk/artikel/advarsel-mangel-paa-it-sikkerhedsfagfolk-sikkerhedsalarmer-maa-ignoreres-1087968