Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Emulsioner i fødevarer – produkt- og procesudvikling

Arbejder du med produktudvikling med fedtstoffer og vand, forbedring af holdbarhed og godkendelse af produktkvalitet, så er dette kurset for dig. Lær om emulgering af fedtstoffer i vand og vand i fedtstoffer og at identificere egnede naturlige og / eller syntetiske emulgatorer. Der vil blive undervist på engelsk.

Teknologisk Institut tilbyder nu dette nye, lettilgængelige kursus i emulsioner i fødevarer. Det er særligt relevant for fødevarer som fx salatdressing, is, mayonnaise og saucer (fx bearnaise), der betragtes som emulsioner. Disse produkter kræver naturlige eller syntetiske emulgatorer for at forhindre faseseparation. Holdbarheden af emulgerede fødevarer har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Kurset gennemgår teorien bag en emulsion, metoder til fremstilling og karakterisering af en emulsion og afgørende parametre for, at man kan få god produktkvalitet.

Udbytte

  • Alment kendskab til grundbegreberne inden for emulsioner i fødevarer
  • Kendskab til fremstilling af emulsioner
  • Grundlæggende forståelse for emulsioner i fødevarer
  • Forståelse for faktorer, som påvirker af holdbarheden af emulgerede fødevarer
  • Viden om fortolkning af resultater fra analyse af partikelstørrelse, partikelladning og viskositet af emulsioner
  • Viden om anvendelsesmuligheder af emulsioner i fødevarer
  • Praktisk erfaring med at lave og karakterisere emulsioner i laboratorium

Deltagerprofil
Personer, der udfører produktudvikling har ansvar for godkendelse af produktkvalitet, hvor holdbarheden af emulgerede fødevarer er en kvalitetsparameter.

Underviser
Underviser Bianca C. Pérez de Lucani, specialist, ph.d. i Center for Fødevareteknologi. Bianca Pérez har praktisk erfaring med emulgering fødevarer og karakterisering emulsioner.

Indhold

  • Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
  • Emulgering af fiskeolie og vegetabilsk olie
  • Egnede naturlige og / eller syntetiske emulgatorer
  • Estimat af holdbarhed (fx stabiliteten af o/w-emulsionerne vs. pH eller temperatur)
  • Faktorer, der påvirker emulgeringsprocessen
  • Mange praktiske eksempler
  • Gennemgang af forskelligt måleudstyr til karakterisering emulsioner
  • Praktiske eksperimenter

THE COURSE WILL BE HELD IN ENGLISH. IT WILL BE POSSIBLE TO ASK QUESTIONS IN DANISH.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på