Kurser

Nyt
1 dags virtuelt kursus

Forsøgsplanlægning i Nordic Field Trial System

En koncentreret kursusdag sikrer, at du får overblik over muligheder og metoder i brugen af forsøgsplanlægningssystemet i Nordic Field Trial System (NFTS).

I NFTS er det muligt at udarbejde en detaljeret arbejds- og metodebeskrivelse til markforsøg, og på dette online kursus bliver du fortrolig med planlægning af en simpel forsøgsplan, samt får indblik i mulighederne for mere detaljerede forsøgsplaner.
 
En korrekt og udførlig forsøgsplanlægning er en forudsætning for optimalt udbytte af forsøgsarbejdet, og på kurset gennemgås følgende:
  • Generelt om NFTS
  • Forsøgsdesign, opbygning, skitser og praktik i marken
  • Forsøgsbehandlinger til 1. og 2. faktor forsøg
  • Grundbehandlinger
  • Måleparametre og prøveoprettelse
  • Godkendelse og fordeling af enkeltforsøg

Deltagerprofil

Kurset er for forskere, rådgivere og udførende forsøgsmedarbejdere i agroindustri og konsulentbranchen som ønsker at udarbejde egne forsøgsplaner i NFTS. Er du ikke bruger af NFTS, kontaktes du forud for kurset, så installation og adgang til NFTS er på plads.
 

Udbytte

På kurset får du indblik, træning og generel viden om forsøgsplanlægning i NFTS og du bliver efter kurset i stand til at oprette en forsøgsplan, samt forstå de opsætningsmæssige indstillinger, der er afgørende for, at enkeltforsøgene efterfølgende kan bruges jf. forsøgenes formål.
 
Kurset gennemføres online via Teams og veksler mellem undervisning, samt eget arbejde og gennemgang af dette i plenum. Tag gerne egne oplæg til forsøgsplaner med på dagen. Deltagelse i kursus skal foregå fra PC, da øvelser undervejs kræver NFTS installeret på PC.
 

Underviser

Thomas Nitschke er faglig leder i Teknologisk Institut, og har gennem en årrække arbejdet med forsøgsplanlægning, samt været ansvarlig for udviklingen af Nordic Field Trial System.
 

Rabat

Dette kursus er en del af kursusserien ”Markforsøg”, som består af følgende tre kurser:
  1. Forsøgsdesign og statistisk opgørelse af markforsøg
  2. Forsøgsplanlægning i Nordic Field Trial System
  3. Indberetning af forsøgsdata i Nordic Field Trial System (NFTS)
Pris pr. kursus: 2.500 kr.
Ved tilmelding til 2 kurser fratrækkes 500 kr. i rabat på det sidst tilmeldte kursus. Ved tilmelding til alle 3 kurser fratrækkes 1.000 kr. i rabat på det sidst tilmeldte kursus.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på