Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Nyt
1 dags konference

Fremtidens fødevareproduktion - udfordringer og klimasmarte løsninger

Kom med til årets store fødevarekonference, hvor du får indblik i fakta og forskning om de mest aktuelle udfordringer og trends i fødevareindustrien. Du får også demonstreret konkrete bud på kort- og langsigtede løsninger, der baner vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Derfor skal du deltage:

  • Bliv inspireret af oplæg om de mest aktuelle tendenser i fødevareindustrien. Du kan vælge mellem fire faglige sessioner.
  • Oplev de nyeste teknologier, og få kendskab til hjælpeværktøjer, der kan bane vejen for, at din virksomhed kommer på forkant med udviklingen.
  • Mød Teknologisk Instituts fødevareeksperter i messeområdet, og netværk med nye og gamle venner fra fødevarebranchen.

Deltagerprofil
Konferencen er for alle, der arbejder med, eller har interesse for, klimasmart fødevareproduktion.

Det fulde program for konferencen vil blive annonceret i løbet af sommeren, men du kan allerede nu se titlerne på de tre key notes og de fire faglige sessioner, hvor du skal vælge én om formiddagen og én om eftermiddagen.

program2

Session 1
Fødevaresikkerhed og mikrobiologisk proceskontrol

Food Safety Culture. Alle fødevarevirksomheder har en fødevaresikkerhedskultur - men er den god eller dårlig?

Hvordan ser en stærk fødevaresikkerhedskultur ud, og hvordan kan man arbejde med at forbedre den?

Få indblik i fremtidens værktøjer til at-line mikrobiologisk proceskontrol baseret på DNA-teknologi. Hvor hurtigt kan du få svar på mikrobiologiske analyser og automatisk feedback på CCP-afvigelser?

Rengøring er en sikker vej til øget fødevaresikkerhed, men hvad virker? Og er der styr på virus? Bliv klædt på i forhold til lovgivning og analyser, og se, hvor langt du når med nye teknologier, gamle dyder og objektiv rengøringskontrol.

Bliv introduceret til Food Integrity og hør, hvordan det er med til at sikre kvalitet, autenticitet, ernæring, bæredygtighed og opretholdelse af etiske normer i hele fødevareværdikæden.

Session 2
Digitalisering og sensorteknologi

Digitaliseringen øges kontant, men hvor og hvordan giver det værdi for din virksomhed?

Bliv inspireret til, hvordan nye teknologier til digital typeklassificering og kvalitets- og proceskontrol samt styring af co-worker-robotter kan optimere din produktion. Du får også indsigt i, hvordan det er muligt at forudsige kvaliteten af slutproduktet på baggrund af måling af dyrevelfærd, råvarekvalitet og procesparametre.

Session 3
Nye proteinkilder og forbrugerkrav

Alle taler om nye proteinkilder, men hvad er de nye trends, og hvad er det, forbrugerne efterspørger indenfor plantebaserede proteiner?

Oplev, hvordan vi har fået succes med at erstatte kød med planteprotein.

Hvordan udnytter vi sidestrømme fra fødevareindustrien?

Hør fx om, hvordan man kan udvinde protein af høj kvalitet fra animalske sidestrømme som griselunger og fiskeafskær. Kan vi overhovedet få det til at smage godt?

Hvordan sikrer du, at de nye ingredienser og slutprodukter har den forventede smag og bæredygtighedsprofil?


Session 4
Klimasmart fødevareproduktion og emballering

Klimasmart fødevareproduktion betyder optimerede løsninger på vandforbrug, energiforbrug og procestid samt løsninger og krav til bæredygtig emballering og mærkning.

Få indblik i, hvordan din virksomhed kan spare på vandet. Hvad siger lovgivningen, og hvordan kommer du i gang?

Hvordan bliver du klar til fremtidens elektrificering? Hør om muligheder og fordele ved investering i nye energieffektive teknologier som fx højtemperaturvarmepumper, frysekoncentrering, ohmsk opvarmning og PEF-tørring.

Bliv opdateret på, hvad bæredygtig emballering er for en størrelse, hvilke veje man kan gå samt et bud på den ideelle løsning med en cellulose-baseret aktiv emballage med optimale barriereegenskaber, der sikrer kvalitet og holdbarhed.

Messe med demonstration og smagsprøver

I frokostpausen får du mulighed for at møde eksperterne bag projekterne og de teknologiske løsninger. Du vil desuden få demonstreret teknologier og hjælpeværktøjer til udbytteoptimering, kvalitetskontrol og øget fødevaresikkerhed samt få lejlighed til at smage fremtidens bæredygtige fødevareløsninger.

Du kan fx se en demonstration af:

  • Hvordan man fordobler holdbarheden af vakuumpakkede kødprodukter til food service
  • App til kontinuert måling af dyrevelfærd og kødkvalitet
  • Augmented Reality hjælpeværktøj til optimeret trimning af brystflæsk
  • Proceskontrol med digitale tvillinger og DNA-sekventering
  • CT-skanning fx af fisk til selektion for optimalt avlsudbytte og sygdomsdetektion samt forekomst af fremmedlegemer i forårsruller eller kød-fedt-fordeling i inhomogene råvarer.
  • Nye smagfulde koncepter indenfor plantebaserede fødevarer
  • Insekter som ingredienser
  • Demonstration af 3D fødevareprint
  • Demonstration af formstøbning og gastætning af cellulosebaseret fødevareemballage



Corona-information
Du kan trygt og sikkert tilmelde dig konferencen!
Vi tilpasser konferencen efter de gældende retningslinjer, så skynd dig at tilmelde dig, så du er sikker på at få en plads. Vi har forskellige løsninger klar, hvis der fortsat er corona-restriktioner i november.

BEMÆRK!
Der vil blive taget fotos og video på dagen til ekstern kommunikation af konferencen. Herudover vil vi dele en deltagerliste med navn og tilhørsforhold med konferencens deltagere. Ved tilmelding til arrangementet accepterer du dette, samt at vi sender praktiske oplysninger til dig i tiden op til og efter konferencen. Du kan altid bede om at få dine personlige oplysninger slettet.

Læs om behandling af persondata og dine rettigheder her.

Arrangementet er støttet af Svineafgiftsfonden og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Konferenceprogram
  • Registrering og morgenkaffe
  • Velkommen
  • Key note 1: Den grønne omstilling - hvordan når vi målene?
  • Key note 2: Hvordan holder man hjulene i gang i krisetider?
  • Vælg en faglig session
    Digitalisering og sensorteknologi

    Fødevaresikkerhed og mikrobiologisk proceskontrol

  • Messe, frokost og netværk
  • Vælg en faglig session
    Klimasmart fødevareproduktion og emballering

    Nye proteinkilder og forbrugerkrav

  • Key note 3: Bæredygtig fødevareproduktion
  • Tak for i dag
Vis hele programmet
Har du faglige spørgsmål til konferencen, så kontakt:
Andre kigger også på