Kurser

Nyt3 dages kursus

Funktionsafprøvning – store bygninger

8. - 10. februar 2022 Taastrup
6. - 8. september 2022 Aarhus
DKK  9.500
ekskl. moms
Nr. 90955 A
4
Meget godt
4 anmeldelser

Bliv kvalificeret som funktionssagkyndig bygningskonsulent inden for alle dine fagområder på installationer i store bygninger.

Se også kurset Funktionsafprøvning - parcelhuse.

Målgruppe: VVS-installatører, el-installatører, ventilationsinstallatører, entreprenører, bygherrerådgivere, kommunale sagsbehandlere, bygherrer, driftspersonale m.fl.

OBS! Kurset er udviklet i samarbejde med branchens aktører og gennemgået i et pilotkursus i sommeren 2021. Du kan nu tilmelde dig det færdige kursus og få den fulde indsigt i forudsætninger og krav, der skal opfyldes for at udstede en godkendelseserklæring for funktionsafprøvning af bygningsinstallationer efter reglerne i Bygningsreglementet. Kontakt gerne Kristian Vielwerth, hvis du har spørgsmål til dette.

Formålet er at give en samlet opkvalificering og professionalisering af deltagerens kompetencer, således at deltageren både kan forstå funktionsafprøvning i et tværfagligt perspektiv og samtidig kan udføre fagligt korrekte kontrolydelser, der lever op til gældende regler og praksis på området. Primære referencer er Bygningsreglementet BR18 og håndbogen "Funktionsafprøvning – det skal gøres rigtigt", udgivet for Realdania i foråret 2021.

Konkrete læringsmål er:

  • At forankre en forståelse af funktionsafprøvning som en værdifuld ydelse, der først og fremmest skal bekræfte for bygherre, at alle installationer virker og er indbyrdes konfigureret og indreguleret, så kravene til bygningens indeklima og energiforbrug er indfriet, når bygningen kommer i brug
  • At introducere håndbogen "Funktionsafprøvning – det skal gøres rigtigt", som en rammebetingelse og et motivationsskabende støtteværktøj for udførelse og dokumentation af fagligt korrekt udført og dokumenteret funktionsafprøvning
  • At kunne opstille forudsætninger og tilrettelæggelse for en komplet funktionsafprøvning af en stor bygning og selv kunne udføre hele eller dele af funktionsafprøvningens måleopgaver ud fra eget fagområde og kvalifikationer
  • At kunne udarbejde og fremlægge en komplet rapport med attest for udført og godkendt funktionsafprøvning for en stor bygning
  • At kunne argumentere for betydningen af, at relevante krav til funktionsafprøvning indføjes i bygherres udbudsprojekt, som naturligt element i den totale entreprise.

Målet er også - via lektioner, øvelser og praktiske opgaver - at kvalificere et erfaringsgrundlag og en faglig dygtighed, som kan verificeres ved afsluttende kvalifikationsprøver til personlig certificering og registrering som funktionssagkyndig bygningskonsulent. Ved spørgsmål kontakt sekretariatet på tlf. 72 20 22 55.

Anmeldelser af Funktionsafprøvning – store bygninger

4
 
Meget godt Baseret på 4 anmeldelser
Fremragende
Meget godt
Udmærket
Mindre godt
Ikke godt
24083
Underviser

Kristian Vielwerth

Kristian Vielwerth er senioringeniør i divisionen Energi og Klima på Teknologisk Institut og har stor erfaring med vejledning i korrekt udførelse af energiløsninger på bygninger og installationer. Han har desuden drevet rådgivende virksomhed med speciale i ISO-certificeret energimærkning af større bygninger. Han har stor erfaring som underviser, bl.a. på Teknologisk Instituts kurser på energiområdet.

Vælg dato

Taastrup
8. - 10. februar 2022
Aarhus
6. - 8. september 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk