Hvad er Azure?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Azure

Hvad er Azure?

3 min.

Det siges, at fremtidens IT-løsninger ligger i skyen. Derfor er det vigtigt at forstå Cloud Computing og dets funktioner og services.

Microsoft Azure er blandt verdens førende cloudtjenester, og Azure platformen understøtter, hvilket som helst styresystem som f.eks. Windows og Linux og det samme gælder for de programmer og tjenester der udvikles. Microsoft har identificeret fire forskellige roller i en moderne IT-organisation bestående af: Azure Administrator, Azure Developer, Azure Architetct og Azure Data Scientist.

Herunder kan du læse mere om, hvad de forskellige områder indebærer:

  • Azure Administrator

En Azure Administrator specialiserer sig i at administrere Azure infrastruktur. Herudover indebærer opgaverne typisk implementering, monitorering, og vedligeholdelse af Microsoft Azure løsninger og services. Herunder relaterede services såsom compute, storage, network og sikkerhed.

  • Azure Developer

I udviklingsdelen af Azure indebærer opgaverne bl.a. brugen af Microsoft Azure til at designe, udvikle, test og vedligeholde applikationer og services. Herudover gælder det om at sætte disse i produktion, så de både fungerer lokalt og i skyen på alle enheder.


  • Azure Architect

Arkitektur består i at designe og projektere løsninger i Azure. Derved opnås også et større strategisk overblik. Azure arkitekten er med til at sikre organisationens infrastruktur, data og forskellige applikationer.

  • Azure Data Scientist

I Azure Data Science arbejder du bl.a. med implementering af dataløsninger, Machine Learning og AI. Azure tilbyder mange data services, der bidrager til design, administration, monitorering og implementeringen af dataløsninger. Herudover giver platformen mulighed for hurtig og nem implementering, design, oplæring og udrulning af datamodeller.

I takt med virksomheders migrering til Azure er der også et stigende behov for at komme i dybden med de mange nye muligheder, der findes i Azure inden for administration, udvikling, arkitektur og Data Science.

Hvis du er i tvivl om, hvilket område der passer til dit arbejdsområde eller vil vide mere om Microsoft Azure, er du altid velkommen til at kontakte os. Teknologisk Institut udbyder flere forskellige kurser inden for Microsoft Azure, og herunder kan du læse mere om, hvad de forskellige kurser indeholder.