Hvad er SQL og datamodellering?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

42480

Hvad er SQL og datamodellering?

3 min.

Du har muligvis hørt om både SQL og datamodellering før. Men hvad er det nu lige det er, hvordan det kan bruges, og hvilke kursusmuligheder er der?

Læs med her og bliv klogere på både SQL og Datamodellering. 

SQL vs. Datamodellering

SQLHvad er SQL?

Structured Query Language, i daglige tale kendt som SQL, er et deklarativt programmeringssprog, der har eksisteret siden år 1974. Forkortelsen kan både udtales ’S-Q-L’ og ’Sequel’.

Programmeringssproget anvendes til håndtering af relationelle databaser, der kan bruges til at identificere data og aflæse det. SQL hjælper med håndteringen af relationelle databaser – altså når man skal hente og læse større mængder af data, samt oprettelse, opdateringer og sletning af data.

SQL kan f.eks. anvendes til:

  • Identifikation af virksomhedens datadele (regnskab, varer, ansatte, kunder mm.)
  • Datarelationer
  • Hvordan data identificeres i den virkelige verden (Primary Key)

Programmeringssproget SQL er ofte forbundet med andre relationelle databasesystemer. Det kan f.eks. være MySQL, Microsoft SQL server, PostgreSQL m.m. Dog er også mange ikke-relationelle databaser, eksempelvis MongoDB Cassandra, Hadoop mm., der bruger SQL eller SQL-lignende alternativer.

SQL kan altså anvendes til rigtig mange typer af datahåndtering.

Hvis du ønsker at lære mere, så tilbyder vi SQL kurser


Hvad er datamodellering?

Datamodellering er en model af data, som viser et bestemt område af data. Det kan altså være en måde, hvorpå man kan kommunikere viden.

Datamodellering er en bestemt måde at organisere og strukturere sin data på, så det nemt kan bruges af databaser.

Datamodellering er til for, at data nemt kan aflæses, så den uoverskuelige data samles på en enkel og overskuelig måde. Datamodellering kan dermed hjælpe med at forstå kompleksiteten af eksisterende data.


Vil du vide mere? 

Se det store udvalg af SQL kurser og datamodellering kurser herunder: 

Kilde: Frontit.dk