Hvad kan Machine Learning? Og hvordan kan du anvende det?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Kurser inden for Machine Learning

Hvad kan Machine Learning? Og hvordan kan du anvende det?

2 min.

Machine Learning er et felt inden for datalogi, hvor der arbejdes med at gøre computere i stand til at ”lære” og progressivt forbedre deres læring og resultater ved hjælp af fodring af datasæt.

Læringen bliver bedre jo mere information computeren fodres og gør det dermed lettere for den at komme med præcise resultater.

Machine learning tillader forskellige læringsteknikker, der blandt andet kan bruges til at finde mønstre i store datasæt eller anvendes til at udforskende analyser af rå data. Ved hjælp af læringsalgoritmer, der bearbejder data, er maskinerne i stand til at komme med nøjagtige svar på de problemer de stilles.

Hvordan anvendes Machine Learning?

Allerede nu anvendes Machine Learning vidt og bredt. Blandt andet bruges teknologien til vejrforudsigelser og personlige assistenter som Siri og Alexa. Ved at sammenholde store mængder af data kan man ved hjælp af machine learning komme med præcise forudsigelser om blandt andet vejr og kundeadfærdsmønstre.

Der investeres i forvejen stort i machine learning inden for alle brancher og det anslås at investeringerne på verdensplan vil overstige 57 milliarder dollars inden 2021*. Tech giganter som Amazon, Apple og Google står i spidsen for integrationen af machine learning, men også inden for sundhedssektoren, marketing og salg samt transport er anvendeligheden stor. Selve teknologien forventes at have vidtrækkende konsekvenser for lønmodtagere, virksomheder, industrier og verdensøkonomien som helhed.

På trods af hypen og de store forventninger er anvendelsen af maskinlæring dog stadigvæk i sin spæde begyndelse. Det giver dig og din virksomhed tid til at forstå og implementere machine learning som en fast bestanddel af jeres arbejdsgang inden udviklingen for alvor tager fart.



Er Machine Learning anvendeligt for dig? 

Machine Learning er især anvendeligt for dig, der arbejder med store datasæt. Med big data og de større datasæt, der i højere grad end tidligere er tilgængelige inden for alle industrier, er manuel analyse ineffektivt i forhold til de resultater som maskinlæringsalgoritmer kan tilbyde.

Teknologien gør processen både hurtigere og mere præcis. Med Machine Learning kan du lettere genkende mønstre og finde sammenhænge, samtidig med at computeren kan bruge denne tidligere erfaringer fra mængden af data til at forudse og foreslå intelligente beslutninger/forudsigelser.

Derfor kan kendskab til Machine Learning sparer dig og din arbejdsplads for tid og penge, samtidigt med at i bliver klar til fremtidens vilkår.

Data kan altså give din virksomhed rigtig stor værdi.

Læs mere i artiklen Machine Learning: Brug data til at skabe værdi i din virksomhed


Vil du lære mere?

Teknologisk Institut udbyder et bredt udbud af kurser inden for Machine Learning. Få et oveblik over alle kurserne inden for Machine Learning

Kilde:

* Bloomberg, 2018