Hvilke kompetencer skal du mestre i 2020?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Hvilke komeptencer skal du mestre i 2018?

Hvilke kompetencer skal du mestre i 2020?

2 min.

Vi mennesker har et naturligt behov for at tilegne os nye kompetencer igennem hele livet.

Siden vi blev skabt har vi skulle håndtere store og små udfordringer i kampen om overlevelse. Før i tiden var fysisk råstyrke altafgørende - i dag er det ikke alene nok. Gennem tiden er både kreativitet, snedighed og ikke mindst iderighed blevet kompetencer, der er yderst gode at besidde.

Vi har et behov for at føle os kompetente, føle os i stand til løse opgaver og udføre det stykke arbejde, vi sætter os for. Med andre ord, så har vi et naturlig behov for at dygtiggøre og udvikle os eller for ”at mestre”.


Nye udfordringer kræver nye kompetencer

Verden er i forandring, og det har den altid været. Det betyder, at vi hele tiden bliver mødt af nye udfordringer, der kræver nye kompetencer.

Vores evne til at tilegne os nye kompetencer er en del af vores hjerne, og de udvikles i takt med de problemer og udfordringer, vi møder på vores vej gennem livet.

Vores arbejdsplads er især et af de steder, hvor vi løbende støder ind i nye problemstillinger eller opgaver, der kan kræve ny viden, redskaber eller færdigheder, for at vi er i stand til at løse dem.

Desværre forældes kompetencer også hurtigt. Det siges, at længden på din uddannelse delt med to svarer til levetiden for din uddannelse. Så har din uddannelse taget 5 år i alt, skal du efter 2,5 år ud og erhverve dig nye kompetencer.


Sørg for at øge din markedsværdi

Det bedste og vigtigste du kan gøre for dig selv er at sørge for, at du har de rigtige kompetencer – det vil sige de efterspurgte kompetencer. Dertil skal du også selv være bevidst og afklaret omkring hvilke kompetencer, du har.

Hver gang du efteruddanner dig, øger du din egen markedsværdi på arbejdsmarkedet. En værdi der gavner både dig selv, dine kollegaer og din arbejdsplads.

Hvilke nye kompetencer skal du mestre i 2020?