Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Indeklimavurderinger med IK-Kompas

10. - 11. oktober 2022 Taastrup
DKK  7.900
ekskl. moms
Nr. 90890 A

Lær at bruge værktøjet IK-kompas til registrering og vurdering af indeklima. Dette kursus giver dig både teorien bag samt en grundig indføring i brugen af værktøjet IK-kompas. Kurset er desuden en forudsætning for at kunne udføre godkendte IK-rapporter til ansøgning om et IK-mærke.

Få redskaber til at vurdere indeklimaet i boliger

Efter gennemført kursus får du titel som IK-konsulent, og du kan bruge værktøjet IK-kompas til at foretage indeklimaregistreringer og -vurderinger. Værktøjet IK-kompas giver en kvalitativ vurdering af et indeklima og munder ud i en score i form af et bogstav, som angiver kvaliteten af indeklimaet - på samme måde som en energimærkning. Kurset giver dig baggrundsviden omkring indeklimavurderingen og klæder dig på til at være konsulent og træffe de rigtige vurderinger af indeklimaet, som er afgørende for at kunne bruge IK-kompas retvisende.

IK-kompas giver os mulighed for på en systematisk måde at registrere indeklimapotentiale i etageboliger. Resultaterne fra IK-kompas kan indgå i en konkret dialog med bygherrerne om, hvilke indeklimaforbedringer der vil være relevante at medtage i et givent renoveringsprojekt. IK-kompas er et enkelt men omfattende værktøj, der medtager alle indeklimaparametre.”

Casper Roland Sandersen, Konsulent, COWI, har afprøvet IK-kompas i testfasen.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig fagpersoner med viden om indeklima/energi og er både relevant for enkeltmandsvirksomheder, som ønsker at etablere sig som IK-konsulenter, eller rådgivere/arkitekter, der ønsker at udvikle en rådgivningsydelse inden for indeklima.

Udbytte

  • Få titlen IK-Konsulent
  • Bliv godkendt til at indsende IK-rapporter til sekretariatet
  • Bliv klædt på til at udføre indeklimavurderinger i IK-kompas
  • Få udbygget din faglige viden om indeklima
  • Mød gode kollegaer i branchen og udvid dit netværk
  • Lær at importere Sketch Up fil til IK-kompas

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Materiale på dansk

Materiale på dansk

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

Kurset veksler mellem øvelser, oplæg og praktisk afprøvning af IK-kompas. Du lærer at bruge softwaret gennem grundig indføring i de faglige principper samt vurdering af indeklima i praksis. Du får undervisning i indeklimafaglige principper inden for termisk, akustisk, visuelt og atmosfærisk indeklima.

  • Caseopgaver og træning i de fire indeklimaparametre
  • Vejledning og afprøvning af IK-kompas i en bolig
  • Vejledning i ansøgning af IK-mærke
  • Hjælp til opstart af Sketch Up

”Den danske byggebranche har nu opnået den viden og erfaring der gør, at danske boliger performer flot på energidataene. Som Bygherre er vi nu klar til at tage næste skridt, hvor vi også vil kræve et godt indeklima i vores boliger. Hertil har vi nu endeligt fået et holistisk værktøj der gør, at vi kan italesætte indeklimaet fremadrettet.” -Brian Thomsen, Projektleder ELENA, Frederikshavn Boligforening, har været med til at udvikle værktøjet i samfundspartnerskabet REBUS

Form

På første kursusdag gennemgås den indeklimafaglige viden. Du øver dig på at vurdere akustisk, visuelt, termisk og atmosfærisk indeklima i en konkret bolig.

På anden kursusdag afprøves IK-Kompas i praksis i en konkret bolig der ligger tæt på kursuslokationen. Du lærer at bruge værktøjet og foretage de rigtige vurderinger af et indeklima og få dem registreret i IK-kompas.

23961
23950
Underviser

Thomas Witterseh

Thomas, Ph.D., er seniorspecialist på Teknologisk Institut og har 20 års erfaring med måling og dokumentation af indeklima. Thomas har været med til udvikling af IndeklimaKvalitet og har en dybdegående viden om indeklima gennem praktisk erfaring og internationalt standardiseringsarbejde.

Underviser

Amanda Bonnerup

Amanda, M.Sc, er konsulent på Teknologisk Institut og arbejder til daglig med mærkningsordningerne Dansk Indeklima Mærkning og IndeklimaKvalitet. Hun har været med til udvikling af både IK-kompas og IndeklimaKvalitet gennem de sidste 4 år og har en bred viden om indeklima.

Vælg dato

Taastrup
10. - 11. oktober 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk