Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
sensorik

Lær at udarbejde og anvende sensoriske produktspecifikationer til kvalitetskontrol

I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer.Ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse. Kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.Håndteringen af det daglige arbejde med sensorisk kvalitetskontrol kan lettes ved at udarbejde produktspecifikationer for virksomhedens produkter. Produktspecifikationer vil være en hjælp til at tale samme sprog under en bedømmelse, da specifikationer sikrer, at dommerne har ens definitioner af specifikke egenskaber (lugte, smage, konsistens m.v.). Dette vil resultere i mere ensartede produktbedømmelser.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 0 besvarelser

Udbytte

Kurset vil gøre deltagerne i stand til at systematisere den daglige sensoriske kvalitetskontrol ved hjælp af produktspecifikationer

Deltagerprofil

Medarbejdere i fødevarevirksomheder med opgaver indenfor produktion, produktudvikling og sensorisk kvalitetskontrol.

Underviser

Camilla Bejerholm, leder af sensorisk laboratorium.
Medlem af NMKL (Nordisk Metodik Komité for Levnedsmidler), der bl.a. arbejder med sensoriske analysemetoder.
Afholder kurser for virksomheder i anvendelse af sensorik

Indhold

Introduktion til sensorik på virksomheder, praktiske eksempler på hvad, der er vigtigt i en sensorisk kvalitetskontrol

Gennemgang af eksemler på udarbejdelse og anvendelse af produktspecifikationer, herunder brug af referencer, f.eks. farveskala

Praktiske øvelser med fælles udarbejdelse af produktspecifikationer og bedømmelse af medbragte produkter

Andre kurser