Nye trends inden for IT-sikkerhed

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Kurser inden for IT-sikkerhed hos Teknologisk Institut

Nye trends inden for IT-sikkerhed

2 min.

Sikkerhedstruslen er blevet større for både danske og udenlandske virksomheder. Danmark blev i 2017 ramt af mere end 16 millioner hackerangreb. Det er heldigvis langt fra dem alle sammen, der er succesfulde, men når det er tilfældet så gør det ondt. Og hackerne bliver til stadighed dygtigere og mere kreative. Interesserer eller arbejder du med IT-sikkerhed, så læs med her, og få de nyeste trends inden for IT-sikkerhed.

 1. Swarm mentatily
  ”Swarm mentality” er blevet et populært udtryk indenfor IT-sikkerhed. Ordet dækker over virksomheder, som arbejder sammen om at bekæmpe trusler, ved fx at dele redskaber og informationer. Derved står de langt stærkere i kampen mod IT-angreb.

  Derudover vil vi også se flere lande komme på banen i kampen mod sikkerhedstrusler for at beskytte virksomheder, og ikke mindst borgere. Store angreb kan få store konsekvenser for den enkelte borger, f.eks. i form af identitetstyveri og bankoplysninger. Derfor ser vi bl.a. USA gå til modangreb på hackere – en aggressiv tilgang som de færreste virksomheder har ressourcer til – og det ville ikke være overraskende at se en række andre lande følge trop. Der er derfor udsigt til at den enkelte virksomhed ikke længere står alene mod sikkerhedstrusler.
   
 2. AI og machine learning
  En anden væsentlig udvikling inden for IT-sikkerhed, er kunstig intelligens (AI) og machine learning. AI har lettere ved at opfange uregelmæssigheder og kan rette dem hurtigt og automatisk, og kan derfor være et effektivt modtræk mod hackerangreb.

  Omvendt kan det også finde sted at AI, kan falde i hænderne på ressourcestærke hackergrupper, hvilket gør den potentielle trussel endnu større. Dette gør det kun vigtigere at virksomheder sørger for at investere i IT-sikkerhed, både gennem ansættelse og videre uddannelse af IT-eksperter, og gennem samarbejde med andre virksomheder.
   
 3. Nye jobtitler
  Nogle virksomhederne har allerede ansat en CCO (cheif cybercrime officer), og i fremtiden bliver det endnu mere udbredt at udnævne og/eller ansætte medarbejdere hvis eneste ansvar er, at beskytte computersystemer mod angreb.

  Truslerne fra cyberkriminelle vil skabe 3,5 millioner nye jobs globalt inden for IT-sikkerhed over de næste par år*. Overalt investerer virksomheder en bemærkelsesværdig sum penge til at ansætte sikkerhedspersonale, opretholde kundernes privatliv og undgå ransomware-angreb.
   
 4. loT trusler
  Iot (Internet of Things) betyder at alle dine enheder er forbundne og dermed "taler" sammen. det betyder at dit køleskab fx kan fortælle dig, når mælken løber ud, at du kan starte vaskemaskinen fra arbejdet, styre hjemme-termostaten osv.

  Denne sammenhæng mellem enheder skaber massive fordele, men også udfordringer, da du bliver modtagelige for cyberangreb.
   Vil du lære mere om IT-sikkerhed?

Kom på et af Teknologisk Instituts kurser inden for IT-sikkerhed, og styrk dine kompetencer og bliv et endnu større aktiv for din virksomhed. Få et indgående kendskab og praktisk erfaring med opdage og identificere hackerne, ved selv at hacke dit system. Flere af kurserne giver dig mulighed for en efterfølgende certificering.

Du kan fx lære hvordan du hacker dine egne systemer (før andre gør det!) For at være to skridt foran en hacker, er du nødt til at tænke som en - og det er præcis, hvad du lærer på kurset Certified Etchical Hacker.

Derudover udbyder vi et bredt udvalg af IT-sikkerhedskurser - både som tilstedeværelseskurser og online kurser.

Kilde:

* Cybersecurityventures.com