Nyheder i TOGAF®

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

4 gode grunde til at tage en certificering inden for TOGAF®

Nyheder i TOGAF®

3 min.

Den længe ventede opdatering af TOGAF® er kommet!

TOGAF® version 9 er et internationalt anerkendt rammeværk for udvikling og styring af Enterprise Arkitektur med udgangspunkt i virksomhedens behov og strategi. TOGAF® er på verdensplan det mest udbredte rammeværk til udarbejdelse af Enterprise Arkitektur og benyttes på tværs af stort set alle brancher og geografier. Mere end 80.000 IT-arkitekter og IT-professionelle verden over er certificerede i TOGAF® 9.

Hvad er TOGAF?

TOGAF® 9 indeholder en arkitekturudviklingsmodel, et indholdsrammeværk og et kompetencerammeværk, der kan bruges som grundlag for oprettelse af en virksomhedsarkitektur. Sagt med andre ord: du får både hjælp til at opbygge din arkitekturfunktion i virksomheden såvel som hjælp til, hvordan du udvikler virksomhedens fremtidige arkitekturer.

TOGAF® indeholder desuden en række værktøjer, byggeklodser og ressourcer, der letter processen og gør det muligt at designe og udvikle virksomhedens arkitektur på tværs af fire områder: forretning, data, applikationer og teknologi.
Den nye version hedder TOGAF® 9.2 og er således en evolutionær videreudvikling af Version 9.1.

Hvad er de vigtigste forskelle mellem TOGAF version 9.1 og 9.2?

Efter version 9.1 blev lanceret tilbage i 2011, har der været efterspørgsel efter flere detaljer om, hvordan man implementerer standarden. Så i version 9.2 er vejledning og dokumentstruktur forbedret, samtidig med at fejl og forældet indhold er rettet og/eller fjernet.
Standarden er blevet re-designet og omstruktureret til en mindre publikation med selve standarden. I tillæg findes derudover nu separate guides. Disse ændringer gør TOGAF-standarden lettere at bruge og vedligeholde, samtidig med at de vigtigste funktioner og strukturer i TOGAF 9.1-standarden er bibeholdt.

Nøgleforbedringer i denne version omfatter bl.a. opdateringer til Business Architecture og Content Metamodel.
Derudover introducerer den nye version et omfattende TOGAF Library.
 


TOGAF Library

TOGAF-Library er et ”referencebibliotek”, der indeholder retningslinjer, skabeloner, mønstre og andre former for referencemateriale der understøtter oprettelse og vedligeholdelse af nye arkitekturer til virksomheden. Den indeholder over 130 ressourcer til støtte for praktisk anvendelse af TOGAF-rammeværket.

Business Architecture suppleres med titler i TOGAF Library, herunder vejledninger om Business Capabilities og Value Streams.

Security Architecture er forbedret med en vejledning i TOGAF Library, der giver detaljeret vejledning om, hvordan man integrerer risiko og sikkerhed i TOGAF Enterprise Architecture, herunder en detaljeret kortlægning om brug af TOGAF-rammeværket sammen med metoder og værktøjer i sikkerhedsrammeværket SABSA.

TOGAF Series Guides

TOGAF Series Guides indeholder vejledninger, som detaljerer brugen af TOGAF. Den nye version af standarden understøttes af en række TOGAF Series Guides herunder:

  • The TOGAF® Leader’s Guide to Establishing and Evolving an EA Capability
  • A Practitioners’ Approach to Developing Enterprise Architecture Following the TOGAF® ADM
  • Value Streams
  • Business Models
  • Business Capabilities
  • Architecture Project Management
  • Using the TOGAF® Framework to Define and Govern Service-Oriented Architectures
  • The TOGAF® Technical Reference Model (TRM)
  • Business Scenarios

Bliv certificeret

Vi udbyder på Teknologisk Institut kurset ’TOGAF® 9 Level 1 and 2 Training’. Kurset består af 4 dages undervisning, med efterfølgende certificeringseksamen i TOGAF® version 9.2. Undervisningen sker i overensstemmelse med The Open Groups Foundation (Level 1) og Certified (Level 2) TOGAF® 9 certificeringskrav.