
Omstillingsparathed i arbejdslivet
Når teknologien ændrer arbejdslivet, kræver det særligt omstillingsparathed og kompetenceudvikling hos medarbejderen. Teknologien kommer til med stor hast, som f.eks. kunstig intelligens, robotteknologi, datateknologi osv., der i dag anvendes i nogen eller større grad på størstedelen af alle danske arbejdspladser.
Vil du gerne læse de fulde rapporter?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rapporterne:
Verden er under konstant forandring, og det har betydning for arbejdslivet. Det er særligt teknologi som ændrer arbejdslivet.
Danskere, der har udtryk interesse for uddannelse, forventer, at 20-50% af deres arbejdsopgaver forandres i de kommende år, viser data fra rapporten 'Teknologi ændrer arbejdslivet - kan I følge med?' (1). Med mere teknologi bliver samfundet mere komplekst, og og det er vigtigt, at medarbejderen kan følge med. Kompleksitet og ny teknologi er væsentlige tendenser, der påvirker fremtidens arbejdsliv. Derfor spørger mange nok sig selv om: Hvad er kompetencekravene i 2025? Især omstillingsparathed, fleksibilitet og kommunikation er i centrale på fremtidens arbejdsmarked (2).
Ny viden og behov for kompetenceudvikling
Kompleksiteten i arbejdslivet kræver ny viden, og 54% af respondenterne i rapporten forventer, at de har behov for ny viden og flere kompetencer i deres arbejde, allerede inden for de næste fem år. (1)
Hele 27% forventer også, at de har behov for en hel ny uddannelse, da teknologien vil spille en endnu større rolle i fremtiden. (1) Især nyuddannede oplever et stort behov for ny viden og flere færdigheder (2).
Rapport 1: 'Teknologi ændrer arbejdslivet - kan I følge med?' - Teknologisk Institut, 2020
Rapport 2: 'Fremtidens kompetencekrav' - Teknologisk Institut, 2020
Kilde:
1 - Rapport: Teknologi ændrer arbejdslivet - kan I følge med?, Teknologisk Institut, 2020
2 - Rapport: Fremtidens kompetencekrav, Teknologisk Institut, 2020