Kurser

Onboarding på distancen - med fokus bundlinjen

Onboarding der skaber større loyalitet, stærkere engagement og bedre fastholdelse. Og – ikke mindst – kortere tid fra første arbejdsdag til fuld performance. Disse er blot nogle af de gevinster du lærer mere om på kurset.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 17 besvarelser

Hvad er onboarding?

Onboarding kan beskrives kort: Disciplinen om at modtage og integrere nyansatte på en effektiv og meningsgivende måde, både fysisk pg virtuelt. Blomster på første dag, personalehåndbog, telefon, fællesmorgenmad, intro til forretningens strategi og møde med nærmeste leder, er typisk det de fleste forbinder med onboarding. Men, succesfuld onboarding favner meget bredere, og består af mange typer tiltag der er struktureret over en længere periode, og tilpasses den enkeltes særlige behov og profil.

Hvorfor onboarding?

Fordi virksomheder med struktureret og standardiseret onboardingprocesser oplever 54% højere produktivitet fra deres nyansatte. Dertil kommer at nye medarbejdere der gennemgår et struktureret onboardingprogram har 69% større sandsynlighed for at blive i organisationen i op til 3 år.

Deltagerprofil

Onboardingkompetencerne kan ligge mange steder i virksomheden, Kurset er derfor relevant for dig, hvis du arbejder med HR, rekruttering, employer branding, træning og udvikling eller onboarding af nye medarbejdere generelt.

Udbytte

 • Forstå, hvordan du onboarder både fysisk og virtuelt, og hvordan du kan forbedre jeres forløb for nye ansatte
 • Få værktøjer til at designe og implementere en struktureret onboardingproces i din organisation
 • Forstå hvad et onboarding mindset er, og hvorfor det er afgørende for onboardingen-succes
 • Kortlæg den indsats der allerede gøres centralt og lokalt i virksomheden og udnyt den bedre
 • Bliv klædt på til at lede din virksomheds onboarding succsfuldt
 • Få en onboarding analyse og se hvor du kan forbedre dit eget onboarding program
 • Få dit eget eksemplar af bogen "Onboarding – flyvende fra start"

Indhold

 • Hør om de gode onboardingoplevelser fra virksomheder der har succes med onboarding og lær hvad de gør
 • Få indsigt i, hvad struktureret, standardiseret og datadreven onboarding kan betyde for din virksomhed
 • Hvem skal internt formidle og understøtte intentionerne i designet og derefter eksekvere?
 • Hør, hvorfor et fælles onboarding-mindset er vigtigt for at gennemsyre og understøtte hele organisationen
 • Hvordan måler man på egen onboardingindsats?
 • Formindsk en stigende personaleomsætning, bl.a. blandt de nye generationer
 • Indsigt i Onboardingmodellen der kan benyttes som framework til strukturering af onboardingaktiviteter
 • Hør om global forskning i feltet, best practices og kendte studier af organisationers evne til at onboarde medarbejdere succesfuldt

Form

Deltagerne lærer hvordan virksomheder kan udvikle og implementere onboarding-programmer, der har dokumenteret effekt på bundlinjen. Eksempler fra dansk og internationalt erhvervsliv vil anvendes som cases under kurset. Disse vil kunne bruges som inspiration til at videreudvikle egne aktiviteter og som værktøj til at designe hele onboarding-processen. Undervisning bygger på underviserens egne erfaringer.

Underviser

Underviser Christian Harpelund
Christian er uddannet organisationspsykolog og har arbejdet med organisationsudvikling og læring siden 1996. Christian startede sin karriere som leder i offentligt regi og har efterfølgende arbejdet som læringsarkitekt og konsulent både herhjemme og internationalt. Efter en periode som konceptudviklingschef i et konsulenthus i Kina har Christian siden, som konsulent – beskæftiget sig med konceptualisering af onboardingområdet for globale virksomheder. Christian er desuden medforfatter af bogen ”Onboarding – flyvende fra start”.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på