Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
87534 - PRINCE2® Practitioner med Foundation forberedelse

PRINCE2® Practitioner med Foundation forberedelse

Har du gennemført PRINCE2 Foundation for nogle år tilbage, og ønsker du at supplere med en PRINCE2 Practitioner-eksamen? Men måske er dele af din PRINCE2-teori blevet lidt rusten, så du har behov for en grundig repetition af PRINCE2-teorien fra Foundation kurset, for at være klar til Practitioner eksamen. Så er dette kursus det rigtige for dig.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 6 besvarelser

Du skal vælge dette kursus, hvis du har en PRINCE2 Foundation-eksamen, der er nogle år gammel, og du ønsker et generelt løft af dine PRINCE2-kompetencer i forbindelse med, at du tager en Practitioner-eksamen.

Du får en bred og dyb viden om PRINCE2-projektstyringsmeto­den, således at du bliver i stand til at varetage rollen som projektleder for komplekse projekter ved forudse­ende og systematisk at kunne planlægge, organisere og styre projekter målrettet og effektivt. På kurset er der fokus på dels den teoretiske gennemgang, dels erfaringer vedrørende best practice for den praktiske anvendelse af PRINCE2 samt praktisk casearbejde på kursisternes egne projekter.

Video

 

Deltagerprofil

Deltagere der har gennemført PRINCE2 Foundation for tid tilbage, og som ønsker en repetition af PRINCE2 som forberedelse til en Practitioner-eksamen.

Det formelle krav for at gennemføre en PRINCE2 Practitioner-eksamen er, at deltageren har bestået PRINCE2–Foundation-eksamen. I praksis kræves solid og detaljeret viden om PRINCE2 metoden.

Udbytte

Når PRINCE2 Practitioner-eksamen er bestået, opnår ud retten til at anvende betegnelsen ”Registered PRINCE2 Practitioner”.

 • Grundig forståelse af PRINCE2
 • Indblik i de fordele metoden tilbyder
 • Indgående kendskab til Best Practice på området
 • Værktøjer, der klæder dig på til arbejdet som PRINCE2-projektleder
 • Den nødvendige kunnen til at bestå PRINCE2 Practitioner-eksamen, som du gennemfører inden kurset slutter

Indhold
Inden kursusstart

 • Kursusmaterialer til egen forberedelse fremsendes ca. 4 uger før kurset. Materialet består af kursusmappe med kursus- og eksamensvejledning, eksempler på eksamensopgaver og løsninger. Du skal selv medbringe din PRINCE2-manual (version 2009).

Selvstudieperiode - med adgang til underviser

 • Repetere PRINCE2 manualen og relate­re PRINCE2 til praktisk projektarbejde
 • Egen forberedelse før kurset er ca. 40 - 50 timer til PRINCE2 repetition og 10 – 15 timer til Practitioner forberedelse. Tid til forberedelse er meget afhængig af din PRINCE2-viden inden kursuset.

Dag 1-3: Undervisning

 • Gennemgang af PRINCE2 principperne, temaer og processer mv.

Dag 4-5

 • Træning i at anvende PRINCE2 i forhold til projekt-cases, som de ses til Practitioner-eksamen
 • Eksamensteknik
 • Afsluttes med PRINCE2 Practitioner-eksamen en halv dag

Form

Du gennemfører egen individuelle forberedelse efter vores vejledning.

På de tre dages repetition af PRINCE2 gennemgås metoden i teori og relateret til praktiske cases.

På eksamenstræningsdagen arbejder vi med de officielle Practitioner eksempel eksamener, så du bliver fortrolig med at vise din PRINCE2-viden i forhold til eksamensopgaverne. Der arbejdes med diskussioner og gennemgang af eksempel eksamensopgaverne, og i nogen grad med udveksling af erfaringer om metoden.

Certificering

Registreret PRINCE2 Practitioner. Læs mere om PRINCE2-certificeringerne her.

I samarbejde med den akkrediterede undervisnings virksomhed (Accredited Training Organisation, ATO) EPM Group ApS kan vi tilbyde PRINCE2 akkrediterede kurser, der afsluttes med den akkrediterede PRINCE2-eksamen.

Underviser

Underviser Allan Salling

Allan Salling har specialiseret sig i portefølje-, program- og projektledelse. Ud over at være akkrediteret træner i MSP® og PRINCE2®, har han stået i spidsen for mange komplekse forandringsprogrammer og komplekse projekter gennem sine mere end 20 år som bl.a. projektleder, programleder, produktionsdirektør, CIO og projektdirektør.

Underviser Anne Dam JensenAnne Dam Jensen er uddannet Cand.Scient./Ph.D og har gennem de sidste 15 år arbejdet med projekter og ledelse indenfor grundforskningen og Biotek/Medico. Anne har gennem de sidste 6 år arbejdet som konsulent og underviser og har gennem forskellige konsulentopgaver arbejdet som sparringspartner, coach og underviser for projektledere og ledere i dansk erhvervsliv. Blandt andet har Anne gennem det sidste 3 år uddannet ca. 800 projektledere i projektstyring og PRINCE2.

Underviser Preben Westergaard


Preben Westergaard har arbejdet med praktisk anvendelse af PRINCE2® siden 2002. Arbejdet har dels bestået i projektledelse, dels i med opbygning af projektledelsesmetoder, dels med styregruppearbejde og dels i egenskab af direktionsmedlem.

Underviser Steen Knudsen


Steen Knudsen, cand. mag, har mange års erfaring som konsulent, projektleder og underviser. Steen har arbejdet med IT Governance og IT Service Management og har som projektleder gennemført forandringsprojekter inden for disse områder i talrige store og små private og offentlige virksomheder. Steen har i de seneste 5 år undervist adskillige hundrede kursister inden for disse områder. Steen har endvidere erfaring med portefølge- og programstyring, samt med rollen som seniorleverandør i styregrupper.

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The PRINCE2 Licensed Affiliate logo is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser