Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

PRINCE2® Practitioner med Foundation forberedelse

Har du gennemført PRINCE2 Foundation for nogle år tilbage, og ønsker du at supplere med en PRINCE2 Practitioner-eksamen? Men måske er dele af din PRINCE2-teori blevet lidt rusten, så du har behov for en grundig repetition af PRINCE2-teorien fra Foundation kurset, for at være klar til Practitioner eksamen. Så er dette kursus det rigtige for dig.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 7 besvarelser

Du skal vælge dette kursus, hvis du har en PRINCE2 Foundation-eksamen, der er nogle år gammel, og du ønsker et generelt løft af dine PRINCE2-kompetencer i forbindelse med, at du tager en Practitioner-eksamen.

Du får en bred og dyb viden om PRINCE2-projektstyringsmeto­den, således at du bliver i stand til at varetage rollen som projektleder for komplekse projekter ved forudse­ende og systematisk at kunne planlægge, organisere og styre projekter målrettet og effektivt. På kurset er der fokus på dels den teoretiske gennemgang, dels erfaringer vedrørende best practice for den praktiske anvendelse af PRINCE2 samt praktisk casearbejde på kursisternes egne projekter.

Video

 

Deltagerprofil

Deltagere der har gennemført PRINCE2 Foundation for tid tilbage, og som ønsker en repetition af PRINCE2 som forberedelse til en Practitioner-eksamen.

Det formelle krav for at gennemføre en PRINCE2 Practitioner-eksamen er, at deltageren har bestået PRINCE2–Foundation-eksamen. I praksis kræves solid og detaljeret viden om PRINCE2 metoden.

Udbytte

Når PRINCE2 Practitioner-eksamen er bestået, opnår ud retten til at anvende betegnelsen ”Registered PRINCE2 Practitioner”.

 • Grundig forståelse af PRINCE2
 • Indblik i de fordele metoden tilbyder
 • Indgående kendskab til Best Practice på området
 • Værktøjer, der klæder dig på til arbejdet som PRINCE2-projektleder
 • Den nødvendige kunnen til at bestå PRINCE2 Practitioner-eksamen, som du gennemfører inden kurset slutter

Indhold
Inden kursusstart

 • Kursusmaterialer til egen forberedelse fremsendes ca. 4 uger før kurset. Materialet består af kursusmappe med kursus- og eksamensvejledning, eksempler på eksamensopgaver og løsninger. Du skal selv medbringe din PRINCE2-manual (version 2009).

Selvstudieperiode - med adgang til underviser

 • Repetere PRINCE2 manualen og relate­re PRINCE2 til praktisk projektarbejde
 • Egen forberedelse før kurset er ca. 40 - 50 timer til PRINCE2 repetition og 10 – 15 timer til Practitioner forberedelse. Tid til forberedelse er meget afhængig af din PRINCE2-viden inden kursuset.

Dag 1-3: Undervisning

 • Gennemgang af PRINCE2 principperne, temaer og processer mv.

Dag 4-5

 • Træning i at anvende PRINCE2 i forhold til projekt-cases, som de ses til Practitioner-eksamen
 • Eksamensteknik
 • Afsluttes med PRINCE2 Practitioner-eksamen en halv dag

Form

Du gennemfører egen individuelle forberedelse efter vores vejledning.

På de tre dages repetition af PRINCE2 gennemgås metoden i teori og relateret til praktiske cases.

På eksamenstræningsdagen arbejder vi med de officielle Practitioner eksempel eksamener, så du bliver fortrolig med at vise din PRINCE2-viden i forhold til eksamensopgaverne. Der arbejdes med diskussioner og gennemgang af eksempel eksamensopgaverne, og i nogen grad med udveksling af erfaringer om metoden.

Certificering

Registreret PRINCE2 Practitioner. Læs mere om PRINCE2-certificeringerne her.

Teknologisk Institut tilbyder denne certificering som akkrediteret træningsorganisation (ATO) under eksamensinstituttet Exin, som på vegne af Axelos er ansvarlige for godkendelse af undervisere, auditering af administrative processer samt levering af akkrediteret materiale og eksamener.

Underviser

Underviser Anne Dam Jensen

Anne Dam Jensen er uddannet Cand.Scient./Ph.D og har gennem de sidste 15 år arbejdet med projekter og ledelse indenfor grundforskningen og Biotek/Medico. Anne har gennem de sidste 9 år arbejdet som konsulent og underviser. Blandt andet har Anne gennem det sidste 6 år uddannet ca. 2600 projektledere i projektstyring og PRINCE2. Udover undervisning i PRINCE2 Foundation og Practitioner, underviser Anne også i PRINCE2 Agile Practitioner. For Anne er det vigtigt at inddrage praksisnære eksempler og kursisternes medbragte viden i undervisningen.

Underviser Steen Knudsen


Steen Knudsen, cand. mag, har mange års erfaring som konsulent, projektleder og underviser. Steen har arbejdet med IT Governance og IT Service Management og har som projektleder gennemført forandringsprojekter inden for disse områder i talrige store og små private og offentlige virksomheder. Steen har i de seneste 5 år undervist adskillige hundrede kursister inden for disse områder. Steen har endvidere erfaring med portefølge- og programstyring, samt med rollen som seniorleverandør i styregrupper.

Michael Fleron
Michael Fleron har en Master i Projektledelse og har arbejdet med forandrings- og udviklingsprojekter de seneste 17 år, herunder som konsulent i forbindelse med etableringen af projekter. Siden 2009 undervist i projektstyring og ledelse på dels Akademi- og på Diplomniveau samt i PRINCE2, hvilket er blevet til over 1200+ kursister, indenrigs og internationalt.

The PRINCE2® Accredited Training Organization logo is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Available in English v4

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser