Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Privacy and Data Protection Foundation - Persondatabeskyttelse med særligt fokus på IT

Få viden om den kommende persondatabeskyttelseslovgivning baseret på EU's General Data Protection Regulation (GDPR) og hør, hvordan du bedst håndterer persondatasikkerhed. På kurset gennemgås lovgivningens hovedelementer med særligt fokus på it-delen – og der gives nye værktøjer og viden om, hvad man skal være opmærksom på fremadrettet. Efter endt kursus, vil der være mulighed for at tage en eksamen, der ved beståelse giver en certificering inden for EUs General Data Protection Regulation

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 8 besvarelser

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, som ønsker viden om og forståelse for EU's General Data Protection Regulation og samtidig gerne vil relatere til praktiske tiltag og god praksis, så som ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed og ITIL Service Management. Du er ansvarlig for GDPR implementering, du skal deltage i et projekt relateret til GDPR eller du har en relevant rolle som Projektleder, Data Protection Officer, Compliance/Quality Manager, Information Security Manager eller Business Continuity Manager.

Som deltager på kurset, har du mulighed for at dele ud af egne praktiske erfaringer og naturligvis samtidigt høre om andres. Kursusindholdet vil du kunne relatere til din egen hverdag, da der vil være praktiske øvelser og eksempler.

Kurset danner grundlag for yderligere uddannelse og en EXIN certificering inden for EU's General Data Protection Regulation. Certificeringen er international anerkendt.

Der er ingen særlige forudsætninger for deltagelse på kurset, men det er en fordel, hvis du kender til f.eks. ISO/IEC 27002 og/eller ITIL Service Management.

Indhold

  • It-orienteret GDPR: Perspektivering til ISO/IEC 27002 og ITIL Service Management.
  • GDPR basis og regulativet: Definitioner af persondata, legitimt brug og (brud på) rettigheder
  • Organisering af databeskyttelse: Vigtigheden af beskyttelse, roller og autoriteter, data transfer og aftaler
  • Databeskyttelse i praksis: Databeskyttelse som udgangspunkt i service design; IT, Marketing mm.
  • Data Protection Impact Assessment: Data livecyklus, risikoanalyse, prioritering og risiko-migrering
  • Audit: Dokumenteret kvalitet, læring og forbedring
  • Hvordan kommer du videre: Overblik over det videre forløb
  • Privacy and Data Protection Foundation certificering (hvis tilvalgt)

I kurset er indeholdt øvelser, praktiske opgaver og eksempler på test-certificeringsspørgsmål. Vi refererer løbende til ISO/IEC 27002, ITIL Service Management, og anden god praksis.

Kursusmateriale

Inden kursusstart vil du få mulighed for at downloade en opgave, som vi anbefaler at du arbejder med inden første kursusdag, da dette vil højne dit kursusudbytte. Ligeledes udleveres en kildeliste til læsning inden kursusstart. Ønsker du eksamen/certificering, vil det også være en fordel, hvis du har færdiggjort opgaven samt læst kildematerialet inden kursusstart.

Hovedparten af kursusmaterialet og den internationalt anerkendte eksamen er på engelsk.

Undervisning foregår på dansk med naturlig brug af den engelsksprogede fælles terminologi. F.eks. kalder vi Persondatabeskyttelse for ”Privacy and Data Protection” for at have en fælles europæisk terminologi.

Certificering

Ønsker du at afslutte kurset med en certificeringseksamen, bør du påregne ca. 2x3 timers hjemmearbejde i forbindelse med kurset samt ca. 8-16 timers forberedelse før kurset.

Der vil være mulighed for at tage en certificering på den sidste kursusdag. Eksamen er en multiple-choice opgave med 40 spørgsmål af 1 times varighed + 15 min, hvis dit modersmål ikke er engelsk. Ved beståelse udsteder EXIN et certifikat til dig i “EXIN Privacy and Data Protection Foundation”
Certificeringen inkl. bevis koster kr. 1500,- ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset.

Underviser

Thomas Gramstrup har mange års erfaring med ITIL Service Management, informations- og persondatasikkerhed og et dybdegående kendskab til udvikling af IT-forretningen. Thomas forstår at tage komplekse emner som fx ”Data Protection Impact Assessment” og gøre dem jordnære og brugbare i virksomheden via konkrete eksempler.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser