Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
IT-sikkerhed

Privacy and Data Protection Practitioner - Persondatabeskyttelse med særligt fokus på IT

Har du allerede viden om den kommende persondatabeskyttelseslovgivning, baseret på EU's General Data Protection Regulation (GDPR også kaldt Privacy and Data Protection PDP) og vil du nu gerne vide, hvordan du kan implementere persondatasikkerhed i praksis? Deltag på dette kursus og få ny viden og nye værktøjer til implementeringsdelen.

På kurset gennemgås implementeringsfaserne for GDPR detaljeret med særligt fokus på it-delen og deltagerne vil undervejs på kurset få nye værktøjer og ny viden om, hvad man skal være opmærksom på fremadrettet. Efter endt kursus, vil der være mulighed for at tage en eksamen som ved beståelse, giver en international certificering inden for EUs General Data Protection Regulation.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, som ønsker kendskab og forståelse for implementering af EU's General Data Protection Regulation og samtidig gerne vil relatere til praktiske tiltag og god praksis, så som ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed og ITIL Service Management. Du er ansvarlig for GDPR implementering, du skal deltage i et projekt relateret til GDPR eller du har en relevant rolle som eksempelvis Projektleder, Data Protection/Privacy Officer, Information Security Manager, Business Continuity Manager etc. Der er ingen formelle forudsætninger for deltagelse på kurset, men det forventes at du har en viden svarende til ”Privacy and Data Protection Foundation” og det er en fordel, hvis du kender til f.eks. ISO/IEC 27002 og/eller ITIL Service Management.
Er du i tvivl om dit niveau kan du separat bestille og udføre EXINs ”Privacy and Data Protection Foundation” eksamen online derhjemme eller her hos Teknologisk Institut.

Indhold

  • It-orienteret GDPR/PDP: Perspektivering til ISO/IEC 27002 og ITIL Service Management.
  • Privacy and Data Protection politikker
  • Privacy and Data Protection i Service Design og som udgangspunkt (Default)
  • Gennemgang af Controller, Processor og Data Protection Officer rollerne
  • De 5 hovedfaser i opbygningen af et Privacy og Data Protection Management System (DPMS)
  • Awareness ifm. implementering af Privacy and Data Protection
  • Kriterier og trin i en Data Protection Impact Assessment (DPIA)
  • Håndtering af Incident inkl. notifikation ved brud på persondatasikkerhed
  • Audit: Dokumenteret kvalitet, læring og forbedring
  • Udvalgte integrationer til ITIL Service Management og ISO27002 Informationssikkerhed
  • Privacy and Data Protection Practitioners certificering (hvis tilvalgt)

I kurset er indeholdt øvelser, praktiske opgaver og eksempler på test-certificeringsspørgsmål. Som deltager på kurset, har du mulighed for at dele ud af egne praktiske erfaringer og naturligvis samtidigt høre om andres. Kursusindholdet vil du kunne relatere til din egen hverdag.
Kurset danner grundlag for yderligere uddannelse og EXIN certificering inden for EU's General Data Protection Regulation. Certificeringen er international anerkendt.

Kursusmateriale

To uger inden kursusstart skal du downloade en for-opgave som du skal aflevere to hverdage inden første kursusdag. Opgaven indgår i din samlede kursusbedømmelse og er obligatorisk for at kunne opnå eksamen/certificering. Du skal afsætte cirka to arbejdsdage til opgaven.
Hovedparten af kursusmaterialet og den internationalt anerkendte eksamen er på engelsk.
Undervisning foregår på dansk med naturlig brug af den engelsksprogede fælles terminologi.

Certificering

Ønsker du at afslutte kurset med en certificering, bør du påregne ca. 2 timers hjemmearbejde hver aften i forbindelse med kurset samt ca. 16 timers forberedelse før kurset.
Der vil være mulighed for at tage en certificering på den sidste kursusdag. Eksamen er en multiple-choice opgave med 40 spørgsmål af 1.5 times varighed + 15 min, hvis dit modersmål ikke er engelsk. Ved beståelse udsteder EXIN et certifikat til dig i “EXIN Privacy and Data Protection Practitioner”
Certificeringen inkl. bevis koster 2.000 kr. ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset.

Underviser

Thomas Gramstrup har mange års erfaring med ITIL Service Management, informations- og persondatasikkerhed og et dybdegående kendskab til udvikling af IT-forretningen. Thomas forstår at tage komplekse emner som fx ”Data Protection Impact Assessment” og gøre dem jordnære og brugbare i virksomheden via konkrete eksempler.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser