Kurser

1 dags kursus

Reologi - videregående

10. maj 2022 Aarhus
DKK  5.800
ekskl. moms
Nr. 33005 P
4
Meget godt
5 anmeldelser

Lær at anvende reologi (rheology, rhelogi) til karakterisering af produkters viskositet, konsistens og struktur, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Det videregående kursus består af teori og praksis inkl. laboratorieøvelser. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber.

På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Deltagerprofil

Personer, der udfører eller anvender resultater fra reologiske analyser, eller som arbejder med produkter eller processer, hvor reologiske egenskaber er en kvalitetsparameter.

Udbytte

  • Alment kendskab til grundbegreberne inden for viskositet og viskoelasticitet
  • Grundlæggende forståelse af princippet i oscillerende målinger
  • Viden om forskellige oscillerende målinger
  • Viden om fortolkning af resultater fra reologiske målinger

Indhold

  • Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
  • Kort repetition af viskositet og viskositetsmåling
  • Viskoelasticitet
  • Princippet i oscillerende målinger
  • Oscillerende målinger - stresssweep, frekvenssweep, temperatursweep, creeptest
  • Reologisk produktkarakterisering
  • Praktisk demonstration og øvelser
  • G', G'', fasevinkel

Anmeldelser af Reologi - videregående

4
 
Meget godt Baseret på 5 anmeldelser
Fremragende
Meget godt
Udmærket
Mindre godt
Ikke godt
Underviser

Maria

Underviser på kurset er kemiingeniør og seniorspecialist Maria Barmar Larsen. Maria har praktisk erfaring med viskositetsmålinger og reologisk karakterisering af forskellige produkter.

Vælg dato

Aarhus
10. maj 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk