Sådan forhandler du dig til en fordelagtig løn

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Sådan forhandler du dig til en fordelagtig løn

Sådan forhandler du dig til en fordelagtig løn

4 min.

Skal du til at søge job, eller er allerede i en stilling, hvor du skal indgå i en lønforhandling? Så læs med her og få nogle gode råd med på vejen. Hvad end du er ny eller har været på arbejdsmarkedet i flere år, er lønforhandlinger en realitet mange har svært ved.
 

  • Find dit ønskede lønniveau

Før du indgår din lønforhandling er det en god ide, at have undersøgt hvilken løn du burde få i forhold til markedet, virksomheden og din specifikke profil. Find den realistiske løn, du bør forvente at kunne få med din erfaring og/eller uddannelse.

  • Præsentér dit udspil

For at komme med det perfekte udspil, skal du også finde den løn, som du potentielt kunne håbe at få – altså et højt lønniveau, der ikke er urealistisk, men måske en anelse højere end forventeligt. Find ligeledes frem til den løn, der er dit minimum ved hjælp af dine tidligere lønninger eller den løn andre lignende virksomheder kan tilbyde dig.

Præsentér dit høje lønniveau uden at blive for specifik i kroner og ører. Dette viser, at du er åben overfor forhandling, men at det er dig, der lægger niveauet. Husk, at det er dig, der styrer forhandlingssituationen ved at komme med det første udspil. Det er lettere at gå med til lidt mindre end at kæmpe en kamp for lidt mere.
 


  • Overbevisende argumentation

Udstrål selvtillid og vær tilpas i situationen når du argumenterer for, hvad du kan. Hav hellere få og gode argumenter for, hvorfor du skal have en pågældende løn end at sigte med spredehagl.

Hvis det er et nyt job du søger, så hav in mente, at flere muligvis er kaldt flere til samtale, og at de formentlig har de samme kompetencer som dig – din personlighed derimod er unik, så det er vigtigt, at du sælger dig selv.

Hvis du allerede er i virksomheden, så skriv løbende dine resultater og præstationer ned, så du har disse at argumentere ud fra.

  • Det er aldrig for sent at forhandle sig til en ny løn

Husk, at det aldrig er for sent at forhandle sig til en ny løn. Mange lønforhandlinger foregår løbende og tilpasses efter den værdig du skaber. Hold dig opdateret med, hvad der er en passende løn for en med din profil og skriv dine præstationer ned, så du er klædt godt på til din lønforhandling.

Vil du vide mere?

Kunne du tænke dig at blive bedre i forhandlingsituationen, udbyder vi hos Teknologisk Institut følgende kurser:

På kurset Få succes ved forhandlingsbordet forbedres din forhandlingskompetence mærkbart, og seminarets umiddelbare metoder vil give dig hurtige resultater. Du lærer alt om de vigtigste elementer, der indgår i den enkelte forhandlingssituation. Du får kendskab til gennemprøvede teknikker og "tricks", der gør, at du bliver en mere dreven forhandler.

På kurset Forhandlingsteknik bliver du mere motiveret og selvsikker i en forhandlingssituation. På kurset får du en grundlæggende, praktisk introduktion til og træning i de teknikker, der ligger til grund for professionel forhandlingsteknik.