Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Green belt

Six Sigma Green Belt til Black Belt

Vær med til at skabe synlige resultater, som giver højere kvalitet og reducerer omkostninger. Forårstermin 2018 afholdes på engelsk / Spring 2018 course in English.

Hvorfor deltage

Dette Six Sigma Green Belt forløb giver projektlederværktøj samt et solidt statistisk fundament til at løse forbedrings- og optimeringsprojekter med en tilbagebetalingsfaktor, som dækker omkostningerne med en faktor 3-5.

Uddannelsen henvender sig til deltagere, som ønsker at videreuddanne sig til Six Sigma Black Belt eller at få en solid projektlederuddannelse.

Udbytte

 • Indgående kendskab til Six Sigma og DMAIC modellen
 • Træning i brug af statistiske værktøjer
 • Projektledelsesværktøjer herunder introduktion til principperne i PRINCE2™
 • Træning i Minitab

Form

Uddannelsen bygger på kravene fra ASQ og afvikles som en veksling mellem teoretiske oplæg, workshops og plenumdiskussioner. Uddannelsens omfang er ti dage, to moduler af hver fem dage.

For at opnå en certificering skal der udarbejdes et forbedringsprojekt, samt eksamineres i et teoretisk emne i forbindelse med projektcertificering. Certificering er med ekstern censor, hvilket koster 2.500 kr.

Teknologisk Institut tilbyder også et Black Belt forløb som overbygning på Green Belt uddannelsen.

Indhold

Modul 1

Modulet indeholder på førstedagen en introduktion til Six Sigma filosofien, både som en værktøjskuffert med DMAIC modellen og som et strategisk værktøj til forandringsledelse, projektudvælgelse og -beskrivelse (Define).

Six Sigma proceskortlægningen med procesværktøjer, som SIPOC, IPO, C&E matricen og Six Sigma FMEA er en central del af DMAIC modellen, der anvendes til Six Sigma projekter. Endelig udgør de statistiske værktøjer til proceskontrol (SPC) med målesystemer, kontrolkort og kapabilitetsanalyser en væsentlig del af dette første modul.

De bløde værdier er også vigtige, så emner som motivationsteori, HBDI-modellen, Meyer-Briggs, Belbin, DISC o.a. tilgange til at forstå og lede andre bliver også introduceret på modulet.

Modul 2

De statistiske værktøjer er en stor del af dette modul og omhandler principperne ved hypotesetest, eksemplificeret ved t-test, ANOVA, regression og test med diskrete data. Projektværktøjerne omfatter introduktion til PRINCE2™, Lean, TPM, team-arbejde og projektkontroller. Motivationsteori, modstand mod forandring, Whole Brain modellen og andre moderne værktøjer til de bløde områder er også indeholdt i modulet, for at kunne lede og motivere medarbejdere i team-worket.

Begge moduler tager udgangspunkt i Minitab, hvorved det er en forudsætning at deltagerne har Minitab installeret ved kursusstart.

Kurset udbydes i samarbejde med Lean6Sigma.

Underviser

Jens Folke har siden 2008 arbejdet som Lean Six Sigma træner ud fra standarder defineret af American Society for Quality (ASQ). Jens har en naturvidenskabelig baggrund som cand. scient og ph.d. i biokemi og kemi fra Københavns Universitet, samt er Jens Folke uddannet Six Sigma Master Black Belt.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser