Kurser

6 dages uddannelse

Six Sigma Green Belt

9. marts til 5. maj 2022 Taastrup
3. oktober til 30. november 2022 Aarhus
DKK  29.500
ekskl. moms
Nr. 48222 A

Six Sigma er en metode til at spotte og implementere forbedringer - en disciplineret proces, der hjælper organisationen med at udvikle og levere produkter eller services, som er tæt på at være perfekte. Uddannelsen er både teoretisk og praktisk orienteret. Du får viden om og kompetencer i at anvende Six Sigmas effektive værktøjer og fokus er på at gøre din virksomhed mere rentabel.

Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der har til opgave at forbedre og optimere virksomheden, og som ønsker effektive værktøjer til at styrke indsatsen til gavn for virksomheden.

Hvorfor deltage?

Kundetilfredshed, løbende forbedringer og optimering af driften har stigende interesse hos virksomheder. Six Sigma er en filosofi samt samling af ledelsesværktøjer og statistiske metoder, der skaber resultater gennem forståelse af kundens behov, procesanalyse og reduktion af procesvariationen. Korrekt anvendelse af Six Sigma-metoden sikrer, at den rigtige løsning vælges første gang.

Udbytte

 • Indgående kendskab til Six Sigma
 • Metode til afdækning af kunders behov
 • Teknikker til kortlægning, overvågning og måling af processer
 • Træning i brug af statistiske metoder
 • Værktøjer til at finde problemets grundlæggende årsag, og til at planlægge og gennemføre forbedringer
 • Metode til at fremskaffe et databaseret beslutningsgrundlag
 • Viden om hvordan forbedringer fastholdes
 • Personlig licens til softwaren SPC for Excel

Indhold

 • Introduktion til Six Sigma og DMAIC
 • Projektledelse og udvælgelse af projekter
 • DEFINE: Projekt charter, proceskortlægning, kundeforståelse (VOC og CTQ), interessentanalyse, spild, pareto-diagram, prioriteringsmodeller
 • MEASURE: Datatyper, dataopsamling, grundlæggende statistik, variation, kontrolkort, grafisk dataanalyse, fordelinger, målesystemanalyse (MSA), stikprøver, kapabilitet og processigma
 • ANALYZE: Affinitet, fiskebensdiagram, 5 x hvorfor, verifikationsmetoder herunder regression, Box & Whisker plot og hypotesetest, pilotforsøg (DOE) samt Six Sigma FMEA
 • IMPROVE: Generering af løsninger, prioritering af løsninger, forandringsledelse og implementering
 • CONTROL: Standardisering, overvågning og opfølgning

I forbindelse med kursusdagene ydes rådgivning og sparring til dit projekt.

Anmeldelser af Six Sigma Green Belt

Jeg vil helt sikkert anbefale Teknologisk Institut. Det er dejligt at se så stort et engagement. Vi føler, vi får den rette support både før, under og efter kurset.
 - Lene Drøscher-Hansen, Quality Assurance Manager Tetra Pak Inventing A/S

Form

Uddannelsen bygger på kravene i ISO 13053 “Kvantitative metoder i procesforbedring - Six Sigma” og afvikles som en veksling mellem teoretiske oplæg, workshops og plenumdiskussioner. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen samt gennemførelse at et Six Sigma-projekt ved at anvende af DMAIC. Kombinationen af et succesfuldt gennemført forbedringsprojekt og en bestået eksamen giver certificering som Six Sigma Green Belt iht. ISO 13053.
 
Underviser

Tanya Sørensen

Tanya arbejder som rådgiver og underviser inden for six sigma, PPAP, ledelsessystemer og auditering af disse. Hun har bestredet forskellige positioner indenfor kvalitet i små og mellemstore virksomheder, både som kvalitetskoordinator, kvalitetschef og global kvalitetsansvarlig. Hun er six sigma black belt certificeret, certificeret lead auditor i ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001 og har mange års praktisk erfaring med implementering, vedligeholdelse og auditering af ledelsessystemer.

Vælg dato

Taastrup
9. marts til 5. maj 2022
Aarhus
3. oktober til 30. november 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk