Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Produktionslinien ved Nissan Motors UK

Studietur: Oplev syv timer på Europas mest effektive bilfabrik

Bliv inspireret af at se og høre, hvordan Nissan har fået succes med Lean. Du vil blive fortrolig med effektive ledelsesprincipper, krav til teamleaders, træning af nye medarbejdere samt konkret, synlig målstyring på fabriksgulvet. Du vil se talrige eksempler på Kaizen (hurtige forbedringer), på effektiv Kanban, jobinstruktion og samarbejde med underleverandører, automatisk intern transport, 0-fejlsproduktion og meget mere.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 0 besvarelser

De mange Lean-ord bliver jordnære og forståelige. Under rundvisningen følger vi tilblivelsen af en Nissan Qashqai fra start til slut.

Tag med på Teknologisk Institut's 1-dags studietur til Nissan Motor Manufacturing UK Ltd i Sunderland, England - Storbritanniens største og Europas mest effektive bilfabrik. (I løbet af de syv timer vi er på Nissan, kan der færdiggøres 840 biler!)

Hvorfor deltage?

"Det mest inspirerende virksomhedsbesøg nogensinde," udtaler deltager.

Ud og hjem samme dag. Lyn-inspiration til forbedring af kvalitet, flow, produktivitet og udvikling af medarbejdere i egen organisation. Nissans dygtige trænere fortæller meget levende om, hvordan kvalitet og produktivitet udvikles og fastholdes, hvordan medarbejdere rekrutteres og trænes. Vi stopper op i medarbejdernes pauserum langs montagelinjen og ser konkret, hvordan arbejdsinstruktioner udvikles og dokumenteres.

Nissans fabrik i Sunderland er teknisk meget avanceret. Robotter og computerintegrerede fremstillingsteknikker skaber omhyggeligt overvågede produktionsprocesser, der reducerer fejl til et absolut minimum.

Organiseringen af et effektivt flow hos Nissan har udviklet en holdning til arbejdet baseret på at give ansvar til ansatte på alle trin. Denne tilgang højner de ansattes moral og reducerer fravær, som er af afgørende betydning for en flow-produktion.

Denne høje kompleksitet i produktionen giver et fuldkomment blik over mulighederne i Lean tænkt til ekstremen. Ideerne og tilgangene fra Nissan's fabrik vil skabe inspiration og give nye overvejelser om lønsomhed og effektiv produktion. Både når der tænkes investering i teknologi, uddannelse af medarbejdere og hvordan man kan "få Lean til at fungere i praksis".

Just in Time (JIT) teknologi (se Lean i alle facetter)

JIT betyder, at specifikke køretøjer og komponenter bliver fremstillet på det tidspunkt, hvor efterspørgslen kræver det. Undermontager flyttes til slutmontageværkstedet på netop det tidspunkt, de skal monteres og så videre. Investeringen i lagre og halvfabrikata holdes på et minimum. Hvert køretøj overvåges automatisk på hvert produktionstrin. En sender på karosseriet indeholder alle produktionsdata, for eksempel farve, specifikationer og udstyr. Senderen påvirker sensorer forskellige steder på produktionslinjen og opdaterer registreringerne.

Når for eksempel en sender giver besked til en leverandør om at fremstille et sæde med en bestemt farve og udstyr, bliver sædet produceret. Der går max. 245 minutter fra data sendes til sædet er monteret – Just in Time!

Uddannelsens vigtighed

Det er vitalt at uddanne ansatte i en højteknologisk industri med så avancerede systemer. Nissans uddannelsesafdeling koncentrerer sig om 5 områder: Teknologisk udvikling, personlig udvikling, procesforståelse, computer og udvikling af undervisere (trainees) efter devisen:

Se da Qashqai nr. 1.000.000 forlod fabrikken i England

Downloads
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser