Digitaliseringen af det traditionelle kalibreringscertifikat er under hastig udvikling for bedre at kunne imødekomme de digitale arbejdsgange og arkiveringssystemer, vi anvender i dag.
Digitale pdf-formater har udgjort et skridt på vejen, men indebærer stadig en række begrænsninger, herunder muligheden for automatisk overførsel af kalibreringsdata og udtræk af information fra certifikatet. Man er inden for det seneste års tid på dansk og internationalt plan kommet markant længere frem mod et implementérbart DCC (Digital Calibration Certificate), som tilsigtes at blive af et fuldt maskinlæsbart og bredt anerkendt format, der vil kunne løse flere af de resterende udfordringer.
Tilmeld dig årets temadag om digitale kalibreringscertifikater, der afholdes i samarbejde mellem Teknologisk Institut, DFM og FORCE Technology, allerede i dag.
De besparelses- og kvalitetsmæssige fordele ved indførelsen af DCC er betydelige – i første omgang specielt for virksomheder, der udfører eller efterspørger et meget højt antal kalibreringer, eller hvor certifikater ledsages af store datamængder.
Hvis DCC skal kunne udfolde sit fulde potentiale, er der behov for et verdensomspændende anerkendt format, så kalibreringsleverandører frit kan vælges på tværs af landegrænser og uden at IT-infrastrukturen i en virksomhed skal tilpasses hver leverandør.
Dette stiller naturligvis store krav til dialog og samarbejde mellem de mange danske og udenlandske aktører – kalibreringslaboratorier, virksomheder, der anvender eksterne kalibreringsydelser, udstyrsleverandører og nationale akkrediteringsorganer.
På temadagen stiller vi skarpt på en række tekniske og standardiseringsmæssige udfordringer, og diskuterer en række løsninger, hvor der i øjeblikket foregår en modningsproces, bl.a. til:
Der vil blive taget udgangspunkt i den mest fremherskende og lovende løsning baseret på XML, som PTB-instituttet i Tyskland har været primær drivkraft for. Sideløbende med en gradvis, men ikke afsluttet modning, har løsningen fået opbakning fra flere sider, inklusive det amerikanske NIST, men der er behov for stadig inddragelse af fremtidige brugere og interessenter netop nu for at nå en levedygtig løsning, der både kan vinde internationalt indpas og indfri forventningerne til optimering og værdiforøgelse.
Formålet med temadagen er overordnet at belyse og informere omkring aktuelle DCC-problematikker, og ikke mindst få en diskussion med fokus på slutbrugeres behov og input, som arrangørerne vil kunne tage videre til flere internationale DCC-udviklings- og harmoniseringsgrupper, som der deltages i fra dansk side.
På temadagen giver vi indblik i:
Programmet er i fuld gang med at blive lagt og vi tør allerede godt love, at det bliver et spændende ét af slagsen. Vi forventer desuden at kunne præsentere ét eller flere indlæg fra fageksperter, der leder den internationale DCC-udvikling ved PTB. Det færdige program vil blive offentliggjort i august måned.
Kan du ikke vente så længe, eller har du spørgsmål til det kommende program? Så kontakt endelig Jakob Fester på tlf. 72 20 29 62 eller David Balslev-Harder på tlf. 25 45 90 26 for at høre nærmere.
09:30 - 10:00:
10:00 - 11:30:
11:30 - 12:30:
12:30 – 14:00:
14:00 - 14:30:
14:30 - 14:50:
14:50 – 15:05:
15:05 – 15:25:
15:25 – 15:30:
Taastrup 5. oktober 2023 Garantifor afholdelse |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk