Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Pulvere i 3 farver

Temadag: Pulver, partikler og processer

Pulvere og partikler optræder i et væld af processer og produkter indenfor fødevarer, foder og farmaceutisk industri. Hvad end disse findes undervejs i produktionen, eller det er den form det endelige produkt befinder sig i, kan det give anledning til betydelige udfordringer.Processering af partikler og pulvere påvirkes af mange fysiske forhold fx vægten af det oven liggende pulver i en silo, rystninger under transport eller vandoptag ved høje luftfugtigheder. Til at beskrive effekten af disse påvirkninger findes forskellige karakteriseringsteknikker som eksempelvis reologi, morfologi og kemisk stabilitet. Fælles for disse teknologier er at de skal anvendes målrettet for at resultaterne har værdi og giver indsigt i den problemstilling man står med. Ved korrekt metodevalg og forsøgsdesign kan sådan en forståelse opnås og enhedsoperationer som mixing, fluidisering, transport og agglomerering optimeres.Denne temadag omhandler de nævnte emner, og deltagerne bliver introduceret til avancerede teknikker til analyse og processering af pulvere. Emnerne vil strække sig fra pulverteknologi der stadig er i udvikling til emner der er grundigt beskrevet såsom støvdannelse (ATEX) og silodesign. Der vil blive mulighed for diskussion med fagspecialister indenfor flere områder af pulverbehandling og –karakterisering.

Indhold

Deltagere kan forvente at komme hjem med et kendskab til ny viden om pulver samt kendskab til relevante målemetoder, der kan anvendes til at karakterisere pulvere. Værktøjer til beskrivelse af pulveropførsel vil blive introduceret og deltagere vil blive udstyret med et fundament, der kan hjælpe dem med at dykke dybere inden for de ting der er mest relevant for dem og deres processer og produkter.Programmet er fortsat ved at blive færdigbehandlet, hvorfor nogle titler kan ændre sig og der kan dukke yderligere foredrag op.

Formiddag
Hvordan måles pulver rigtigt? Hvad spiller ind? - Thomas Petersen, specialist v. Teknologisk Institut
Pulverreologi - flowability for fluidiserede pulvere - repræsentant fra Anton Paar
Matematisk modellering af pulverflow - Jon Spangenberg, lektor v. Danmarks Tekniske Universitet

Eftermiddag
Pulver i industrien, industri-case
The shear cell, pulver kohæsion og konsolidering - Cosima Hirshberg, Ph.D.-studerende v. Københavns Universitet
ATEX, pulvereksplosion - Repræsentant fra Teknologisk Institut

Forudsætninger

Dagen er målrettet fagfolk, der arbejder med processer, hvori pulvere indgår eller produkter, der optræder på pulverform. Præsentationerne vil foregå på engelsk, hvorfor engelskkundskaber på niveau til faglig formidling anbefales.

Forventet udbytte

Deltagere kan forvente at komme hjem med et kendskab til ny viden om pulver samt kendskab til relevante målemetoder, der kan anvendes til at karakterisere pulvere. Værktøjer til beskrivelse af pulveropførsel vil blive introduceret og deltagere vil blive udstyret med et fundament, der kan hjælpe dem med at dykke dybere inden for de ting der er mest relevant for dem og deres processer og produkter.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser