Undgå fejlrekruttering - det kan være dyrt!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Undgå fejlrekruttering - det kan være dyrt

Undgå fejlrekruttering - det kan være dyrt!

3 min.

Fejlrekrutteringer er dyre for virksomheden! Ikke nok med at det har en økonomisk konsekvens, kan det i lige så høj grad bidrage til en negativ effekt på det menneskelige plan.
 

Negative konsekvenser

Det kan være rigtig svært at finde den rette medarbejder, og mange virksomheder oplever gentagende gange, at de ansætter den forkerte til jobbet.

Hvis den nyansatte medarbejder ikke har de rigtige kompetencer, kan det have økonomiske konsekvenser for virksomheden, da medarbejderen koster både tid og penge, men ikke formår at bidrage produktivt til virksomheden. Derudover bruges der en masse intern tid på rekrutteringsprocessen og oplæring.

Hvis den nyansatte ikke har den rigtige attitude eller hvis den nyansattes personlighed ikke matcher virksomheden/det øvrige teams kultur, kan det både skade virksomhedens omdømme, omsætning og påvirke arbejdsgangen i en negativ retning blandt det øvrige team. Desuden kan det også have en menneskelig konsekvens for den nyansatte, hvis det ender med en afskedigelse.

Det er altså vigtigt at rekruttere den rigtige medarbejder første gang.

grafik

Personlighed vs. kvalifikationer

Flere undersøgelser viser at rekruttering ofte sker på baggrund af faglige kvalifikationer, men at overvægten af afskedigelser sker på grund af personligheden (1). Personlighed er altså rigtigt vigtig, når vi skal vælge den rigtige medarbejder. Derfor kan det også være værdifuldt, hvis man tidligt i rekrutteringsprocessen kan udse kandidatens personlighed, adfærd og potentiale.
 Hvordan undgår man fejlrekruttering?

Der er flere metoder hvorpå man kan sikre, at den rette kandidat bliver ansat. En mulighed er forskellige test, der både kan belyse kandidatens kompetencer samt personlighedstype.

Ved du fx præcist hvilke arbejdsopgaver kandidaten skal sidde med? Hvis ja, kan det være en stor hjælp at teste ud fra det.

Dertil har vi alle forskellige motivationsfaktorer, adfærdsmønstre, behov og præferencer, der kan medvirke til at vi handler som vi gør – både i forhold til andre mennesker, men også de arbejdsopgaver vi stilles overfor.


Vil du vide mere?

Kilde: (1) HR-People, 2016 www.hrpeople.dk/prisen-for-at-vaelge-den-forkerte-medarbejder