Kurser

1 dags virtuelt kursus 
Online læring med live underviser

Virtuelt kursus: Gode onlinemøder i praksis

8. september 2022 Virtuelt kursus
15. november 2022 Virtuelt kursus
9. februar 2023 Virtuelt kursus
8. juni 2023 Virtuelt kursus
DKK  2.499
ekskl. moms
Nr. 90744 A

Onlinemøder kan være uproduktive, kedelige og frustrerende. Men det behøver de heldigvis ikke at være, og det er faktisk ret nemt at gøre dem meget mere effektive og konstruktive ved hjælp af nogle simple greb og værktøjer. På kurset lærer du, hvordan du gør det i praksis.

Effektive og konstruktive onlinemøder… hvorfor?

Fordi uproduktive og frustrerende onlinemøder spænder ben for samarbejdet og smitter af på arbejdsglæden. Når møder er uproduktive og frustrerende, så skyldes det ofte, at formålet med møderne er uklare, og/eller at mødedeltagerne ikke bidrager aktivt. Og den letteste måde at gøre møder bedre på vil derfor ofte være at gøre formålet med mødet tydeligt og strukturere det på en måde, som tvinger alle mødedeltagerne til at bidrage aktivt til at nå i mål. Den gode nyhed er, at det er ret let at gøre, også online.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, der bøvler med at få dine onlinemøder til at fungere. Du savner værktøjer til at holde fokus, skabe engagement og få noget konkret ud af møderne. Det kan være på store møder og små møder, korte møder og lange møder. Og det kan både være møder, hvor du er formel mødeleder, og møder, hvor din rolle som mødeleder er mere uformel.

Udbytte

  • Gør det klart, hvad formålet med dit møde er, så alle ved, hvorfor de er der og hvorfor det er relevant for dem (og dermed ikke oplever, at de spilder deres tid, etc.)
  • Strukturér og facilitér dit møde på en måde, som tvinger alle mødedeltagerne til at bidrage aktivt til mødet (så flere perspektiver og ideer kommer i spil, og så ingen ’fader ud’ eller fylder alt for meget)
  • Gør det, I producerer og arbejder med, tydeligt og konkret (så I alle sammen kan se, at der kommer noget ud af det)

Det får du på det virtuelle kursus

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Materiale på dansk

Materiale på dansk

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 20 deltagere

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

Indhold

  • Hvad skal der grundlæggende til, for at et onlinemøde bliver effektivt og konstruktivt?
  • Hvilke særlige problemer er der ved at mødes online – og hvilke nye muligheder skaber det?
  • Hvad er forskellen på en ordstyrer, en mødeleder og en mødefacilitator – og hvordan kan man få mere ud af møderne ved at (turde) skrue op for facilitatorrollen?
  • Hvilken betydning har det, hvordan man strukturerer onlinemøder – og hvordan kan man bruge forskellige strukturer (for eksempel at tale sammen to og to) til at involvere deltagerne mere?
  • Hvordan får man produceret noget konkret undervejs, som er nemt at arbejde videre med efter mødet?

Form

Underviseren bruger de greb og værktøjer, som kurset introducerer dig til, til at afholde kurset; for eksempel til at engagere deltagerne i dialog om deres egne udfordringer i forhold onlinemøder.

På den måde bliver kurset i sig selv et eksempel på, hvordan man kan bruge grebene og værktøjerne til at strukturere og lede et effektivt og konstruktivt ’onlinemøde’ med et klart formål, og hvor alle deltagerne bidrager aktivt. Og på den måde lærer du værktøjerne at kende på den mest effektive måde: ved at prøve dem selv.

Kurset afholdes i Zoom og Google Docs. Men kurset har ikke fokus på programmernes tekniske funktioner. Kurset handler om, hvordan man kan lede effektive og konstruktive møder online, uanset hvilken platform, man bruger, så længe platformen har de grundlæggende funktioner: deltagerne kan høre (og helst se) hinanden, man kan skærmdele og arbejde i det samme dokument på samme tid online, og man kan splitte deltagerne ud i mindre grupper. Og selvom onlineformatet adskiller sig fra fysiske møder, så er mange af de grundlæggende forudsætninger og principper for gode møder og god mødeledelse de samme.

Se øvrige kurser i effektivitet.

23147
Underviser

Lasse Tørslev

Lasse laver procesledelse og konflikthåndtering, der hjælper mennesker med at samarbejde og samskabe. Lasse er uddannet antropolog, systemisk procesleder, konfliktvejleder og konfliktmægler. Og han har arbejdet med procesledelse og konflikthåndtering siden 2010; i det offentlige, i private virksomheder og i civilsamfundsorganisationer, i Danmark såvel som i udlandet.

Vælg dato

Virtuelt kursus
8. september 2022
Virtuelt kursus
15. november 2022
Virtuelt kursus
9. februar 2023
Virtuelt kursus
8. juni 2023

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk