Onlinemøder kan være uproduktive, kedelige og frustrerende. Men det behøver de heldigvis ikke at være, og det er faktisk ret nemt at gøre dem meget mere effektive og konstruktive ved hjælp af nogle simple greb og værktøjer. På kurset lærer du, hvordan du gør det i praksis.
Fordi uproduktive og frustrerende onlinemøder spænder ben for samarbejdet og smitter af på arbejdsglæden. Når møder er uproduktive og frustrerende, så skyldes det ofte, at formålet med møderne er uklare, og/eller at mødedeltagerne ikke bidrager aktivt. Og den letteste måde at gøre møder bedre på vil derfor ofte være at gøre formålet med mødet tydeligt og strukturere det på en måde, som tvinger alle mødedeltagerne til at bidrage aktivt til at nå i mål. Den gode nyhed er, at det er ret let at gøre, også online.
Kurset henvender sig til dig, der bøvler med at få dine onlinemøder til at fungere. Du savner værktøjer til at holde fokus, skabe engagement og få noget konkret ud af møderne. Det kan være på store møder og små møder, korte møder og lange møder. Og det kan både være møder, hvor du er formel mødeleder, og møder, hvor din rolle som mødeleder er mere uformel.
Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære
Undervisning på dansk
Materiale på dansk
Maks. 20 deltagere
Erfaren underviser
Underviseren bruger de greb og værktøjer, som kurset introducerer dig til, til at afholde kurset; for eksempel til at engagere deltagerne i dialog om deres egne udfordringer i forhold onlinemøder.
På den måde bliver kurset i sig selv et eksempel på, hvordan man kan bruge grebene og værktøjerne til at strukturere og lede et effektivt og konstruktivt ’onlinemøde’ med et klart formål, og hvor alle deltagerne bidrager aktivt. Og på den måde lærer du værktøjerne at kende på den mest effektive måde: ved at prøve dem selv.
Kurset afholdes i Zoom og Google Docs. Men kurset har ikke fokus på programmernes tekniske funktioner. Kurset handler om, hvordan man kan lede effektive og konstruktive møder online, uanset hvilken platform, man bruger, så længe platformen har de grundlæggende funktioner: deltagerne kan høre (og helst se) hinanden, man kan skærmdele og arbejde i det samme dokument på samme tid online, og man kan splitte deltagerne ud i mindre grupper. Og selvom onlineformatet adskiller sig fra fysiske møder, så er mange af de grundlæggende forudsætninger og principper for gode møder og god mødeledelse de samme.
Lasse laver procesledelse og konflikthåndtering, der hjælper mennesker med at samarbejde og samskabe. Lasse er uddannet antropolog, systemisk procesleder, konfliktvejleder og konfliktmægler. Og han har arbejdet med procesledelse og konflikthåndtering siden 2010; i det offentlige, i private virksomheder og i civilsamfundsorganisationer, i Danmark såvel som i udlandet.
Virtuelt kursus 8. september 2022 | |
Virtuelt kursus 15. november 2022 | |
Virtuelt kursus 9. februar 2023 | |
Virtuelt kursus 8. juni 2023 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk
Vi kender det alle sammen; brandslukning, hasteopgaver og kollegaer der hiver i en fra alle sider. Arbejdsdagen bliver uoverskuelig og effektiviteten slår ikke igenn...
Læs mereFår du heller ikke læst alle de faglitterære bøger, som du ville ønske? Læs her, hvordan du kan blive en bogsluger ved hjælp af en selektiv hurtiglæsningsteknik R...
Svar på 5 spørgsmål og få idé om hvor effektive dine arbejdsvaner er, og få input til hvordan du kan arbejde med din effektivitet.
Har du svært ved at være effektiv når du arbejder hjemme? Læs med her og få gode råd til hjemmearbejde
De oftest stilede spørgsmål om vores virtuelle kurser