Kurser

Nyt
4 dages virtuelt kursus

Virtuelt kursus: Sådan formidler du den svære samtale online (4 moduler)

På kort tid er det blevet naturligt, at vi mødes via skærmen. Men den sårbare og konfliktfyldte samtale er fortsat en udfordring for mange. Så hvordan formidler vi den svære samtale på en ordentlig bæredygtig måde online, når de psykologiske effekter og påvirkningsmetoder er forskellige og reducerede?

Bliv klædt på til den svære virtuelle samtale

Flytningen fra fysiske til virtuelle møder er langt hen ad vejen gået godt. Men når det kommer til de sårbare og vanskelige samtaler, er det vigtigt, at du har helt styr på din fremgangsmåde og teknik.

Når en svær samtale eller konfliktsituation flyttes til det virtuelle rum, skal du være opmærksom på, at det påvirker kontakten, tillidsopbygningen og samtalen parterne imellem. Selvom det nogle gange kan være en fordel at formidle svære samtaler online, så stiller det ekstra krav til dig om at skabe tryghed og tillid. Og det er dit strategiske valg og ansvar, om en samtale kan flyttes online.

Deltagerprofil

Kurset er til dig, som gennemfører følsomme og svære samtaler og ønsker at blive endnu bedre til at håndtere disse professionelt i det virtuelle rum. Du er leder, projektleder, HR-medarbejder, eller indgår på anden vis i den direkte dialog med mennesker, som står i en svær situation eller konflikt.

Udbytte

Som leder kan det være svært at gennemskue, om en svær samtale kan formidles online. Ud fra den viden du tilegner dig på dette kursus, vil du lære at kunne vurdere, hvornår og hvordan det virtuelle møde er en mulighed eller ligefrem en fordel.

På 4 moduler får du:

 • Strategiske værktøjer til at træffe de rette valg om medie, kommunikation og håndtering
 • Viden om, hvordan du anvender mediation som metode til at skabe følgeskab og sikre den gode samtale
 • Konkrete værktøjer til at skabe nærvær, tillid og trygge rammer for samtalen

Samtidig lærer du, hvordan du holder samtalen i rummet på en sådan måde, at selv når samtalen bliver svær, formår både du og den/dem du taler med, at blive i samtalen og fuldføre den på ordentlig vis.

Indhold

Modul 1:De strategiske valg
 • Fakta, forskelle og faldgruber mellem det fysiske og virtuelle møde
 • Fordele og ulemper samt betydning af diversitet
 • Hvilke møder egner sig (ikke) til afholdelse virtuelt?
Modul 2:Afdækning og metodevalg
 • Situationsanalyse og mål med samtalen
 • Persontypers præferencer online
 • Valg og brug af mødeform, værktøjer og kommunikative virkemidler
Modul 3:Proces og håndtering af den svære samtale
 • Skab tryghedsregulerende og tillidsopbyggende kommunikation online
 • Kompensation for de manglende fysiske elementer
 • Håndtering af følsomme og konfliktfyldte møder online
Modul 4:Sådan skaber du tillid og sikrer følgeskab
 • De fire vitale opmærksomhedspunker ved effektive møder online
 • Opbygning af tillid før, under og efter samtalen
 • Praktisk forberedelse, gennemførelse og opfølgning af den svære samtale online

Form

Kurset bliver afholdt som 4 virtuelle workshops (Zoom). Hver workshop varer 3,5 time og indeholder et oplæg, tid til refleksion og træning. Der vil være en uge imellem hvert modul, så du kan træne det lærte.

Fokus er på at skabe en praktisk tilgang til, hvordan du kan bruge din nyerhvervede viden og værktøjer i din hverdag. Derfor vil træningen også tage afsæt i deltagernes egne cases.

Du får adgang til materiale og videoklip til download ca. 1 uge, inden kurset starter.

Underviser

Charlotte Bæk Risbjerg
Charlotte træner ledere og medarbejdere i sund konfliktadfærd og effektivt samarbejde i interne, eksterne og internationale relationer. Hun har undervist, afholdt svære samtaler og medieret virtuelt på tværs af landegrænser siden 2012. Med baggrund i sin erfaring samt en uddannelse som cand. negot i international forhandling, certificeret coach og en Master in Mediation & Conflict resolution, ved Charlotte både hvordan du håndterer den svære samtale, og hvordan du bedst arbejder med mennesker og dialoger i det virtuelle rum. Charlotte er en erfaren underviser med en integrerende undervisningsstil, hvor hun lægger vægt på at udfordre deltagernes mindset i en praksisnær kontekst.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på