Hør om professionel fermentering og hvordan man kommer fra ide til produktion.
Fermentering har indenfor de seneste år vundet stort indpas i den private husholdning og hos restaurantionskøkkenerne. Det er især blevet populært med fermenteringen til produktion af kombucha, hvor man tilsætter en bakterie/svampe til tevand og dermed via en gæringsproces skaber et tredje, højværdi te-produkt med højt vitaminindhold, der bl.a. styrker tarmfloraen.
I dag vinder fermenteringsprocessen også mere og mere frem hos kommercielle produktionsvirksomheder indenfor bl.a. fødevareindustrien. Fermentering kan skabe værdi, ud af en ressource eller biomasse, som man evt. i rest-ressource fra sin produktion og som i dag ikke udnyttes til et højværdiprodukt. Det vil sige et produkt højest oppe i den bioøkonomiske værdikæde.
Via en fermenteringsproces kan der skabes nye produkter, fx nye fødevarer eller ingredienser, som kan erstatte CO2-tunge eksisterende fødevarer eller foderprodukter. Fermentering er også med til at udvikle en cirkulær økonomi.
På Teknologisk Institut arbejder vi med alle former for biomasse indenfor den blå, grønne, gule eller grå biomasse. Det kan fx være græs, tang, larver eller skaldyr.
På dette webinar fortæller vi mere om, hvordan vi arbejder med at hjælpe virksomheder med at komme fra ide til produktion. Vi fortæller om fermentering i laboratorie og i pilotanlæg.
Indhold
På dette webinar tager vi dig igennem fermenteringsprocessen og vi fortæller mere om, hvad en fermentering kan bruges til, når det gælder industriel fermentering af biomasse.
Webinaret henvender sig til virksomheder, der arbejder med udvikling af produkter baseret på biomasse eller personer, der er i gang med at udvikle projekter med fokus på dette.
Der forudsættes ingen viden om industriel biofermentering forud for deltagelse.
Sådan tilmelder du dig
Du tilmelder dig via linket på siden. Få dage før webinaret, sender vi dig en e-mail med link til webinaret.
Praktisk info
Det eneste, du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Webinaret udbydes af Center for Bioressourcer i Fødevarer og produktion. Det er gratis og afholdes onsdag d. 1. november 2023 fra kl. 15.00 – 16.00.
Uddannet civilingeniør som MSc i kemi- og bioteknologi fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) samt University of Chinese Academy of Sciences (UCAS). Nicolaj har arbejdet på Teknologisk Institut i 5 år, og har arbejdet med ensilering af biomasse som fx halm og tang til langtidsopbevaring. Han har også stor erfaring med ethanol-fermentering af biomasse, som er forbehandlet ved kemiske og enzymatiske processer. Til daglig arbejder han med test af bionedbrydeligheden af bl.a. biobaseret emballage.
Konsulent i Center for Bioressourcer på Teknologisk Institut, hvor hun arbejder med fermenteringsprocesser, særligt præcisionsfermentering. Kathrine er uddannet civilingeniør i Bioteknologi med specialisering i Fermentation Based Biomanufacturing fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Hun har arbejdet med præcisionsfermenteringer, hvor hun anvender fermentering til at karakterisere og screene forskellige mikroorganismer. Hun har desuden arbejdet med optimering og udvikling af fermenteringer.
Webinar 1. november 2023 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk