Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

WordPress Udvidet

På dette WordPress kursus arbejder vi med en dyberegående forståelse af strukturen, som WordPress er bygget på, så du kan arbejde selvsikkert i systemet på et udvidet brugerniveau.På kurset bliver du klædt på til at registrere dit eget domæne, koble domænet sammen med en webhost og at opsætte din WordPress-installation.

Få styr på sikkerhed, backup, flytning, subdomæner samt best-practice og optimering af dit WordPress website.

På kurset arbejder vi med udvidet design- og layout opsætning såsom at ændre skrifttyper og tilpasninger i layout af vores designelementer gennem CSS3, samt hvordan du kan opsætte et website med flere forskellige sprogversioneringer. Over kursets to dage arbejder vi med mange praktiske øvelser. Du kan med fordel arbejde videre på dit eget WordPress website, men det er ikke et krav, at du har et registreret domæne med WordPress installeret.

Deltagerprofil

Deltagelse på kurset kræver, at du tidligere har logget ind i WordPress kontrolpanelet og er fortrolig med at rette i sider og indlæg samt har en grundlæggende forståelse for funktionaliteten i WordPress. Kursus henvender sig til dig, som har deltaget på WordPress Basis og WordPress Plugins og Temaer eller har tilsvarende erfaring i WordPress – uden at være programmør. Du har styr på de grundlæggende funktioner i kontrolpanelet i WordPress og ved, hvordan man redigerer i sider, og hvordan plugins kan tilføjes til dit website. Det er en stor fordel, hvis du har en grundlæggende forståelse for fil-, mappe- og database-struktur på website-niveau.

Indhold

Domæneregistrering og valg af webhost
Du lærer, hvordan du kan registrere dit eget domæne, samt hvordan du vælger en webhost, der kan køre WordPress, og hvad du skal være opmærksom på.
Installation af WordPress på webhost
Vi gennemgår, hvordan du installerer WordPress på en webhost, hvordan du downloader systemet og laver den korrekte opsætning.
Flytning af website fra en webhost til en anden
Det er ofte relevant at kunne flytte fra en webhost til en anden. På kurset lærer du, hvordan du nemt og sikkert kan flytte din WordPress installation og dit indhold fra en webhost til en anden.
Flersproglige websites
Mange ønsker flersprogede versioner af sin hjemmeside under samme domæne f.eks. dansk, tysk og engelsk. Lær hvordan du på en enkel måde kan tilvælge denne mulighed i WordPress.
Udvidet ændring af skrifttyper, layout og design
På kurset får du hands-on undervisning i, hvordan du med få klik kan vælge nye skrifttyper til dit website samt foretage udvidede design- og layoutændringer. På denne måde kan websitets funktionalitet og design blive præcist, som du ønsker.
Opsætning af subdomæner på dit website
Vi gennemgår, hvordan du let kan opsætte ekstra WordPress-installationer på samme domæne via subdomæner. Det åbner muligheden for, at du kan oprette et testmiljø på et subdomæne. På denne måde kan du arbejde med nye funktioner og design i testmiljøet, inden de implementeres på dit website. Det er en løsning, som mange virksomheder, designere og udviklere gør brug af.
Backup af website (database og filer)
Backup er altid en god idé, derfor lærer du på kurset at tage backup af dit WordPress website. Desuden viser vi, hvordan du let kan genskabe dit website fra en backup, skulle uheldet være ude.
Adgang til kontrolpanel hos webhost og adgang til database
Vi kigger nærmere på, hvordan kontrolpanelet hos en klassisk webhost ser ud og den underliggende database, som indeholder alt indhold fra dine sider og indlæg. I arbejdet med websites kan det i nogle tilfælde være en fordel, at vi kan gå bagom og få direkte adgang til indhold gennem databasen. Særligt i tilfælde hvor der opstår fejl og nedbrud på websitet, kan denne viden være nyttig at have.
Sikkerhed i WordPress installationen
Sikkerhed er vigtigt i WordPress, og på kurset gennemgår vi forskellige måder at opsætte sikkerhed på, både via filsystemet, mappesikkerhed, .htaccess og databaser.
Enkelt CSS editering
Du behøver ikke forudgående kendskab til web-programmering for at deltage på kurset. Vi kigger på meget simple kommandoer inden for CSS, som er en måde, hvor vi kan styre, hvordan vores design skal se ud. F.eks. hvilken farve en knap skal have.
Sammenhængen mellem PHP, CSS og HTML filer
Vi kigger på, hvordan opsætningen og filstrukturen i WordPress er på webhosten med databaser, mappestruktur og filer. På kurset får du en god forståelse for sammenhængen mellem PHP, CSS og HTML filer.

Underviser

Teknologisk institut afholder kurset med en samarbejdspartner, der er certificeret til at undervise i Wordpress. Det er din garanti for, at vores instruktører er opdaterede med den nyeste viden og korrekt information om programmerne. Et certificeret kursus sikrer dig læring i de rigtige produktionsmetoder og mest optimal udnyttelse af programmet.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser