Alternative proteiner

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Alternative proteiner

Alternative proteiner

Der er et stort og stadigt stigende behov for udvikling af nye funktionelle proteiner til fødevarebrug. Den nuværende produktionskapacitet for animalske proteiner er under stigende pres, og dette pres kan ikke imødekommes ved blot at udvide produktionen. Planteproteiner fra raps og forskellige bælgplanter er ved at blive brugt som erstatning for animalske proteiner, hvor de udviser de rette funktionelle egenskaber. Teknologisk institut arbejder med ekstraktion, separation og karakterisering af alternative proteiner fra bl.a. danske afgrøder og insekter. Desuden arbejdes med proteinernes applikations-potentiale i forskellige fødevarer og med råvareoptimering af koncentration og kvalitet af proteiner i plantematerialet.

Teknologier

  • Ekstraktion
  • Spraytørring
  • Ekstrudering
  • Bestemmelse af funktionelle egenskaber (analyser)
  • Optimering af indholdsprofil i planter

Cases