Antioxidanter

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Antioxidanter

Antioxidanter

Antioxidanter er stoffer der bruges i fødevarer til at modvirke oxidation af fedt og/eller proteiner. Mange kommercielle antioxidanter er syntetiske, og der eksisterer kun få kommercielt tilgængelige naturlige antioxidanter. Fødevareindustrien og forbrugere efterspørger naturlige antioxidanter da de syntestiske antioxidanter kan have sundhedsskadelige effekter.

Desuden er der behov for mere effektive antioxidanter, end dem som er på markedet i dag. Teknologisk Institut arbejder med ekstraktion og separation af antioxidanter fra forskellige naturlige kilder såsom frugt og bær samt fra reststrømme fra fødevareindustrien såsom presserester. Endvidere undersøges deres applikationspotentiale i forskellige fødevarer, og der arbejdes med råvareoptimering af koncentration og kvalitet af antioxidanter i plantematerialet

Teknologier

  • Traditionel ekstraktion
  • Kortvejsdestillation
  • Tørring
  • Bestemmelse af antioxidativ effekt (analyser)
  • Optimering af indholdsprofil i planter

Cases