Green Labs DK

Frank  Elefsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 50.

GreenLabs DK

Green Labs DK

Green lab

Green Labs DK er en tilskudsordning til storskala testfaciliteter til demonstration af nye klimateknologier. Tilskuddet gives som rabatter på de aktuelle tests som gennemføres af Green Labs DK laboratorier.

På Teknologisk Institut finder du to testområder, der er tilknyttet Green Labs DK:

Testfaciliteter i international klasse
Ordningen, der administreres af Energistyrelsen, giver tilskud til et antal green labs, hvor virksomheder kan teste og demonstrere nye grønne teknologier under realistiske omstændigheder. Testfaciliteterne er i international klasse og tiltrækker både danske og internationale udviklings- og demonstrationsaktiviteter. Programmet støtter green labs inden for alle typer teknologi, der kan bidrage til at gøre Danmark uafhængige af fossile brændsler. Det vil sige først og fremmest effektiv energianvendelse og VE-teknologier.

Baggrund for Green Labs DK
Green Labs DK er storskala testfaciliteter til demonstration af nye energiteknologier.
De understøtter regeringens vision om, at Danmark skal være et ”grønt teknologilaboratorium”, hvor grønne virksomheder kan få de rette rammebetingelser i innovationskæden fra forskning til marked.

Green Labs DK er en offentlig tilskudsordning, der er etableret på baggrund af visionen om, at Danmark skal være et ”Grønt teknologilaboratorium”, hvor virksomheder har de rigtige betingelser i hele innovationskæden fra forskning, udvikling og demonstration og videre til markedet.
Green Labs DK har 210 mio. kr. til rådighed i perioden 2010-2012, som skal fordeles på et mindre antal såkaldte green labs.

Formålet med Green Labs DK
Green Labs DK har som overordnet formål at sikre udvikling og demonstration af nye klimateknologier, der dels understøtter de energipolitiske målsætninger om

  • Uafhængighed af fossile brændsler
  • Bedre klima / renere miljø
  • Omkostningseffektivitet
  • Forsyningssikkerhed

Og dels fremmer udnyttelsen og udvikling af erhvervspotentialet på området til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark.