Virtuel produktion - en digital tvilling

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

Virtuel produktion

Virtuel produktion - en digital tvilling

Med virtuel produktion på Teknologisk Institut kan I hurtigt simulere små og store tilpasninger i produktionen. Dermed kan I vurdere konsekvenserne, inden I ændrer den fysiske proceslinje.

Hvad er virtuel produktion?
Virtuel produktion er en computerberegnet simulering af alle de elementer og processer, der indgår i produktionen.

Hvorfor vælge virtuel produktion?
Virtuel produktion giver mulighed for at simulere en ny produktion langt lettere og billigere end en fysisk opstilling. I forhold til eksisterende produktionslinjer kan virtuel produktion finde fejl og mangler, og man kan straks se konsekvenserne af eventuelle ændringer.

I mange tilfælde kan simuleringen omsættes direkte til emulering – det betyder, at de programændringer, man har testet i simuleringen, direkte kan overføres til de fysiske enheder i produktionen.

Hvad er fordelene ved virtuel produktion?
Virksomheder sparer typisk både tid og penge ved virtuel produktion, eksempelvis 15 procent tid på konstruktionsfasen, 60 procent tid på idriftsættelse og 10 procent besparelse på hele projektbudgettet. Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe jer med en virtuel simulering af jeres produktion.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Udvikling af robotsystemer i 3D til produktudvikling, procesoptimering og reverse engineering
  • Rådgiving om løsninger samt afklaring om din virksomheds behov og gevinst
  • Test og verifikation af anlæg ved brug af virtuel reality

280 ekstra støbeemner i timen. Det er gevinsten, som støberimaskinproducenten DISA eksempelvis kan levere til deres kunder, takket være en ny robotløsning udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. 

I videoen ovenover kan du se, hvordan vi hjalp DISA - bl.a. ved at gøre brug af digital robotsimulering, som minimerer risici for dyre fejlprojekteringer markant.