Lærerigt europæisk netværk med DMRI som deltager

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

skanner2

Lærerigt europæisk netværk med DMRI som deltager

Netværket FAIM har haft fokus på at udveksle erfaringer om brugen af bl.a. CT-skannere som målemetode til slagte-og kødkvalitet.

Efter et forløb på 4 år er netværket EU Cost, FAIM (Farm Animal Imaging Measurement) afsluttet. Flere end 320 eksperter fra 27 lande har deltaget i netværket, og 10 lande har indkøbt CT-skannere til det videre arbejde.

I perioden har der været fokus på målemetoder til måling af slagte- og kødkvalitet, herunder programmer til tolkning af billederne.

10 europæiske lande har købt en medicinsk CT-skanner til bestemmelse af kødindhold i slagtekroppe. Metoden erstatter de dyre og omfattende manuelle dissektioner, der kræves til kalibrering af klassificeringsudstyrene på slagterierne. Inden CT-skannerne fuldstændigt kan erstatte de manuelle dissektioner, skal der findes en metode, som sikrer, at skannerne giver sammenlignelige resultater. Erfaringer fra de forskellige lande er blevet udvekslet i FAIM-netværket og vil fortsætte de næste år.

CT-skannerne har tillige fundet anvendelse til en lang række andre formål, blandt andre til fastlæggelse af avlsværdier på levende dyr.

Ønskes håndbogen med listen over europæiske CT-skannere, kontakt Marchen Hviid, mahd@teknologisk.dk

Referencemetoder til måling af kødkvalitet er blevet samlet på tværs af alle deltagere og er nu samlet i en håndbog for de anbefalede metoder. Håndbogen indeholder også en vejledning i kalibrering og validering af nye teknologier til at måle kvalitet.

Herunder bidrag fra de 4 afholdte konferencer:

FAIM I: Dublin 2012

FAIM II: Kaposvar, 2013

FAIM III: Taastrup, 2014

FAIM IV: Edingburgh, 2015 

faim2