Markrobotterne styres med Nintendo’s Wii controller!

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Markrobotterne styres med Nintendo’s Wii controller!

Endnu et skridt på vejen mod en automatisering af det hårde og nedslidende arbejde med at klippe skrænter og støjvolde, er taget med den seneste demonstration fra Plant Nursing Robotics projektet, der viser en ny måde at styre denne type af robotter på. Robotten styres vha. Nintendos Wii controller, der benytter accelerometre til at fortolke brugerens bevægelser til styring af robotten.

Demoen viser i første omgang at det er muligt at benytte denne metode, men Wii controlleren vil på sigt blive en en integreret del af en langt mere avanceret udgave af robotten, hvor den i stedet for at styre robotten i stedet skal bruges til at korrigere robotten hvis helligdage opstår og stoppe den hvis der eksempelvis er store sten i græsset. Lynex Styres med Nintendo's Wii controller. Billedet er taget af Kjeld Jensen fra Syddansk Universitet.

Plant Nursing Robotics projektet er et IKT-korridor projekt og involverer både virksomheder som Lynex der står bag klipperen vist på billedet, og universiteter, med blandt andet Syddansk Universitet i spidsen for at ombygge udstyr, der tidligere er fjernstyret til i stedet at kunne styres på intelligent vis, ved brug af blandt andet højpræcitions GPS udstyr. Teknologisk institut spiller her en central rolle, da vi står for at implementere selve den måde robotten skal bevæge sig på. ”Det er vigtigt at robottens måde at agere på er intuitivt forståelig måde i forhold til brugeren, da brugeren stadig skal have kontrol over situationen selvom robotten er i førersædet”, udtaler Kasper Lundberg Lykkegaard, der står i spidsen for at implementere Teknologisk Instituts del af projektarbejdet.