Mexicansk delegation på besøg i CareLab

Anders Lyck Fogh-Schultz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 87.

Mexicansk delegation på besøg i CareLab

Mexicanske embedsmænd fik rundvisning i CareLab og fik præsenteret en lang række af de forskellige teknologier og fik et godt hands-on indtryk at teknologiernes kunnen.

Besøget i CareLab var kommet i stand efter en henvendelse fra University College Lillebælt (UCL), der i øjeblikket har besøg af to herrer fra Universidad Latina de América i Moreilia i Mexico. Mexicanerne er på rundrejse i Europa for at se på løsninger inden for sundhedsinnovation og velfærdsteknologi og erfaringsudveksle med UCL, som det mexicanske universitet har samarbejdet med siden 2009 i forhold til forskning og uddannelse inden for gerontologien. Særligt de teknologiske hjælpemidler inden for plejeområdet interesserede dem meget, og de måtte konstatere, at Danmark er milevidt foran i udviklingen i forhold til Latinamerika.

Vidensudveksling om best practice

Mexico og hele Latinamerika oplever mange af de samme demografiske udfordringer som Vesteuropa, med en hastigt voksende ældregruppe i befolkningen. Specialkonsulent i internationale forhold hos UCL, Mette Richter, der deltog i rundvisningen, fortæller om samarbejdet:

-Som del af vores samarbejde med universitetet i Morelia er mexicanske professorer og specialister inden for gerontologien på besøg i Dammark, så vi kan erfaringsudveksle. Besøget i CareLab og Danmark er derfor meget relevant, og vores mexicanske partnere er helt igennem begejstrede over, hvad de har set. Både Danmark og Mexico oplever ændrede vilkår inden for plejesektoren med begrænsede budgetter i forhold til tidligere. Men hvor udviklingen i vores del af verden går meget på velfærdsteknologiske løsninger, så har de, bl.a. i Mexico, formået at udvikle nye arbejdsrutiner ved at se på de menneskelige ressourcer. Det handler om at forstå hinandens learning curve inden for det gerontologiske forskningsfelt. Den teknologiske vinkel er ny for vores mexicanske samarbejdspartner, og de har fået masser af inspiration i dag, slutter Mette Richter fra UCL.

Fra Universidad Latina de América i Moreilia i Mexico deltog Luis Roberto Mantilla Sahagún og Victor F. Vargas Anguiano. Fra UCL deltog Mette Richter. Daniel Fragtrup fra Teknologisk Institut stod for rundvisningen.