Netværksmøde hos Kims A/S - 2014 - Fortræffeligheder og fortroligheder blev delt i Teknologisk Instituts fødevareklynge

Steen Harder Ulrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 97.

Netværksmøde hos Kims A/S - 2014 - Fortræffeligheder og fortroligheder blev delt i Teknologisk Instituts fødevareklynge

Den 6. november 2014 afholdt Teknologisk Institus fødevareklynge sit andet netværksmøde. Denne gang var det hos Kims A/S i Søndersø på Fyn. Her deltog 16 fagpersoner fra danske fødevarevirksomheder på mødet, der bød på gruppediskussioner omkring hygiejne og en rundvisning i Kims´ produktionshal

Hygiejne og kvalitet skal være i top
Det, der adskiller fødevareproducenter fra andre erhverv i fremstillingsindustrien, er virksomhedernes udfordringer med hygiejne ved fremstilling af fødevarer. De udfordringer kan virksomhederne hurtigere løse ved at lære af hinandens erfaringer. På netværksmødet hos Kims diskuterede de deltagende virksomheder blandt andet erfaringer med at anvende røgbomber og lovgivningerne i forhold til bakterier og varmetemperaturer under fremstilling. Ifølge Steen Harder Ulrichsen, Seniorkonsulent på Teknologisk institut og facilitator af netværket, er det essentielt, at virksomhederne tør åbne op og dele ud:

”Vi har set igen og igen at det at dele viden mellem virksomheder er gavnligt. Det er en stor tillidssag at dele ud af sine mindre stærke sider, men det at få respons på sine udfordringer og lære af andre virksomheders erfaringer giver ofte rigtig stor gevinst ”.

Hos Kims er både hygiejne og høj kvalitet af produkter to store fokusområder, der i vid udstrækning går hånd i hånd. På fabrikken i Søndersø, der har eksisteret siden 1972, produceres størstedelen af virksomhedens chips-sortiment.  En stor del af aftagerne vil nemlig have højkvalitetschips og det får de fra den danske fabrik:

”Vi har mange kunder, der kun vil have produkter fra den danske fabrik og ikke fra andre chipsfabrikker, fordi KiMs er BRC-certificeret, og det sikrer kunden en høj produktkvalitet, ” fortæller Anders Siefert, Vedligeholdelseschef i Kims A/S og dagens vært.

Fra brun kartoffel til færdigpakket chipspose
På netværksmødet fik de deltagende virksomheder mulighed for først at diskuterer udfordringer i produktionen og give hinanden sparring, hvorefter de fik en introduktion til Kims og virksomheden produktion og udfordringer. Herefter gik turen ud i produktionshallen. Her kunne deltagerne opleve hele produktionsprocessen fra kartoffelmodtagelse til palletering og færdigpakkede chipsposer.

Produktionen var et stærkt billede på den tendens, der lige nu blomstrer i den danske fødevareindustri – automatisering og robotteknologi. Her sikrer tretten mand, at maskinerne fungerer som ønsket og foretager stikprøver af produkterne, der der ud over produceres af automatiserede maskiner. Som i store dele af den øvrige danske fremstillingsindustri er omstillingsparathed også hos Kims en væsentlig faktor:

”Vi har et meget fleksibelt produktionsapparat. Det gør os stærke på eksport, fordi vi hurtigt kan omstille produktionen, hvis kunden efterspørger et nyt produkt,” fortæller Anders Siefert, mens dagen deltagere får lov at se nærmere på de forskellige maskiner.