Nordens førende overfladeforskere mødes til konference - 2014

Henrik Horup Reitz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 48.

Aros - Regnbuen

Nordens førende overfladeforskere mødes til konference - 2014

Nordtrib – Nordic Symposium on Tribology afholdtes i Aarhus den 10.-13. juni 2014.

Nordtrib konferencen afholdes hvert andet år på skift mellem de nordiske lande, Norge, Sverige, Finland og Danmark. Her mødes forskere, udviklere og øvrige personer herunder fagfolk fra en lang række industrier fra bl.a. Danmark, Norge, Sverige og Finland for at diskutere tribologi - videnskaben om friktion, mekanisk slid og smøring. Konferencen er med årene blevet meget populær og besøges af videnskabsfolk og industrien fra hele verden.

I år er det Teknologisk Instituts Tribologicenter, der afholder den 16. konference i rækken. Konferencen kan tilmed fejre 30 års jubilæum, idet den allerførste konference startede 1984 i Tampere i Finland.

Teknologisk Instituts Tribologicenter fremstiller belægninger til de fleste former for produktionsværktøjer, maskindele og færdige komponenter. Belægningerne bruges mod slid, korrosion, friktion og som slip-let belægninger eller til dekorative formål. Nogle af belægningerne er elektrisk isolerende, katalytisk aktive eller ionledende for specifikke ioner. Belægninger kan også benyttes i medicoindustrien til for eksempel implantater.

- Vi er stolte af at være vært for Nordtrib konferencen og ser frem til at etablere mange gode kontakter til industrien nationalt såvel som internationalt samt åbne op for nye udviklingsprojekter. Vi har endvidere kombineret konferencen med et åbent hus arrangement på Teknologisk Institut i Aarhus tirsdag aften den 10. juni, og jeg forventer, at vi får rigtig mange gode kontakter i forbindelse med konferencen, siger centerchef Lars Pleth Nielsen, Teknologisk Institut.

På konferencen er der mere end 130 indlæg, der præsenteres af videnskabsfolk fra hele verden, og der forventes omkring 150 besøgende. Udenfor konferencelokalerne vil der være udstillinger af europæiske coatning- og måleinstrumenteringsfirmaer. Her kan man bl.a. møde Bruker, Anton Paar, BiolinScientific, CemeCon AG, Ducom, Forceboard, LOT Quantum, Falex Tribology og Tetra.

Konferencen afholdes på Scandinvian Congress Centre i Aarhus og åbnes tirsdag den 10. juni af Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard. Han følges op af direktør David Tveit, Teknologisk Institut, inden det egentlige videnskabelige program går i gang.

Detaljer om program mv. findes på www.nordtrib.dti.dk.

Tilmelding for pressen: Lone Elly Larsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1571,
mail: lel@teknologisk.dk.