Nu bygges fremtidens etagebyggeri BOLIG+

Mikael  Grimmig

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 15.

Nu bygges fremtidens etagebyggeri BOLIG+

Nu bliver fremtidens boligbyggeri til virkelighed. BOLIG+ bliver Danmarks første aktivt energiproducerende, energineutrale etageboligbyggeri og har samtidig fokus på sunde boliger, perfekt indeklima og livskvalitet. Byggeriet vil bestå af både leje- og ejerboliger i høj arkitektonisk kvalitet, alle med udsigt over Limfjorden, og udføres indenfor en almindelig boligøkonomi. Målet er at tilvejebringe erfaringer, der kan komme hele byggesektoren til gode.

BOLIG+ som vision opstod i forbindelse med EnergyCamp05 i 2005, da en række repræsentanter fra byggesektoren fik 36 timer til at løse opgaven: "Hvordan kan vi udvikle energirigtige boliger til verdens voksende befolkning?" Siden blev det til et stærkt samarbejde i byggesektoren, et koncept, et dogme-sæt for fremtidens byggeri, et sekretariat og en projektkonkurrence. Nu bliver visionen til konkret, bygget virkelighed.

Ejendomsselskabet Realea A/S og entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S er gået sammen om at realisere det ambitiøse projekt BOLIG+ langs havnefronten i Aalborg.

Teknologisk Institut er en del af styregruppen for Bolig+ og indgår i det team af eksperter der skal sikre at det færdige byggeri opfylder Bolig+ dogmerne, herunder energineutralitet.

BOLIG+ og energineutralitet
BOLIG+ byggeriet ned til Limfjorden skal ikke blot producere den energi, der anvendes til at varme boligerne op. Byggeriet skal også produceres al den elektricitet, som beboerne anvender til apparater, madlavning og belysning. BOLIG+ projektet vil således allerede nu mere end realisere EU kommissionens plan om, at alt nybyggeri skal være energineutralt i 2020.

EnergyFlexHouse på Teknologisk Institut, er et godt bud på det energineutrale énfamiliehus.  Nu skal der gang i byggeriet af det første aktivt energiproducerende og energineutrale etagehus, med mere end 70 lejligheder – indenfor en almindelig boligøkonomi

Det nye etagebyggeri
Projektet, som nu opføres i Aalborg, er udviklet af TEAM+, der i oktober 2009 vandt BOLIG+ konkurrencen om Danmarks første energineutrale etageboligbyggeri. TEAM+ er et samarbejde mellem arkitektfirmaet Arkitema Architects, Esbensen Rådgivende Ingeniør A/S, ingeniørfirmaet Orbicon | Leif Hansen A/S, og komponentdesignfirmaet Faktor 3. Det opføres ”Mellem Broerne” i Aalborg og bliver på 6 hhv. 10 etager. Det forventes klar til indflytning i slutningen af 2012.

Udviklingen af BOLIG+ projektet og afholdelse af BOLIG+ konkurrencen er gennemført med støtte fra Realdania, Elsparefonden, Energistyrelsen og BOLIG+ parterne.