Ny type 3D printer fra Desktop Factory

3d printer - objekt

Ny type 3D printer fra Desktop Factory

Kilde: www.epn.dk – ”Skramme i kofangeren? – print selv en ny ud” af Mads Stenstrup

3D printerDesktop Factory har netop udviklet en ny type 3D printer, som fremstiller plastikdele, og måske om nogle år kan den fremstille et par nye solbriller eller et flot rollespilsværd?

Nu er der grænser for hvad det nye produkt kan kopiere, men 1. generations tredimensionelle printere har trods alt været kendt i industrien i 10 år og er blevet brugt til at teste simple plastikdele til f.eks. biler og fly før de skulle masseproduceres. Sådan en maskine har dog typisk kostet over en halv million kr. 

Det ser dog ud til at disse avancerede maskiner kan blive enhver mands eje om nogle år, så man selv kan printe simple plastikdele ud, f.eks. ødelagte håndtag, knapper mv. New York Times skriver, at almindelige forbrugere kan købe denne nye 3D printer til hjemmet for ca. 5000 US dollars, det svarer til omkring 22.000 kr.

Måden printeren fremstiller plastikdelene på er en halogenlyspære som smelter nylonpulver og støber formen fra bunden og op – lag for lag. Bill Gross, formand for IdeaLab, som står bag Desktop Factory, forudser at prisen på 3D printeren om tre til fire år vil reduceres til ca. 5.000-6.000 kr. pr. apparat. 

Interessen for den nye 3D printer er stærkt stigende, f.eks. køber universiteter og gymnasier i USA dem til brug i undervisning i design, og nogle tandlæger bruger dem i forarbejdet med kroner og broer. For at appellere til det private marked forklarer Kathy Lewis, topchef i Desktop Factory, at de forsøger at udvikle et nyt materiale som er blødere og mere modellerbart plastik, der forhåbentlig kan erstatte børnenes ødelagte dukkedele mv. 

Bill Gross mener at fremtidsperspektiverne er store, da teknikken er på plads, og det er en relativ billig teknologi.

Hvis du vil se den originale artikel: "Skramme i kofangeren? - print selv en ny ud"

3D_printer_grafik