Nyt projekt skal hjælpe danskerne med at sove bedre

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

søvn

Nyt projekt skal hjælpe danskerne med at sove bedre

Danskernes søvnkvalitet skal forbedres. Derfor skal Teknologisk Institut nu hjælpe start-up virksomheden Warmings med at udvikle et nyt fødevareprodukt, der kan forbedre danskernes søvnkvalitet. Råvarerne kommer blandt andet fra producenter og medlemmer i foreningen Gourmet Bornholm.

 

Ifølge Sundhedsstyrelsen er helt op imod 45 procent af alle voksne danskere generede af søvnproblemer, og det kan give store samfundsmæssige og ikke mindst personlige konsekvenser.

– God søvnkvalitet er afgørende for, at vi trives som mennesker. Missionen for os i Warmings er at tilbyde appellerende fødevarer, der kan hjælpe med det, forklarer iværksætteren Laura Warming, som er initiativtager til projektet.

Et naturligt alternativ

Warmings vil i samarbejde med Gourmet Bornholm og Teknologisk Institut udvikle en prototype til det nye produkt. Prototypen er tænkt som en drik eller en mindre bar, som skal indtages en halv til en hel time inden sengetid.

Når det er færdigudviklet, er det meningen, at produktet skal fungere som et alternativ til de energidrikke, sovepiller eller kosttilskud i tabletform, som vi kender i dag. Den vil blive baseret på naturlige råvarer bl.a. kirsebær og fraktioner af råmælk. Bioaktive fødevarekomponenter i disse råvarer har nemlig en forventet effekt på forbedret søvnkvalitet ud fra de seneste kliniske studier.

Eksperthjælp fra Teknologisk Institut

Teknologisk Institut skal i dette projekt levere eksperthjælp på det regulatoriske område, teste tilstedeværelsen af de bioaktive fødevarekomponenter samt være med til at udvikle recepten på prototypen.

– Udover udfordringer med smagen og stabiliteten af produktet er vi særligt opmærksomme på, hvad man må i forhold til fødevarelovgivningen. Derfor er vi i dette samarbejde startet med det regulatoriske, hvor vi har et team af eksperter, forklarer sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut.

Det bliver afgørende at få undersøgt, om der er forhindringer forbundet med de udvalgte ingredienser. Derfor skal det undersøges, hvilke koncentrationer ingredienserne bør anvendes i, og om de gavnlige bioaktive stoffer kan tåle f.eks. varmebehandling og filtrering. Det gøres for at sikre, at det endelige produkt får et passende næringsindhold og holdbarhed.

Udover Warmings og Teknologisk Institut deltager også Gourmet Bornholm i projektet. Projektet er støttet af Future Food & Bioresource Innovation, der er godkendt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og finansieret af EU’s Regionalfondsmidler.

Har du en idé til et nyt fødevareprodukt?

Så tag fat i Teknologisk Institut. Vi kan hjælpe dig hele vejen fra valg af råvarer, udvikling og test af smag og tekstur, fødevareanalyser, holdbarhed samt test med forbrugerne. Læs mere her.

FFBI logofrise