Opfinderrådgivning og skoletjeneste

Nikolaj Ilsted Bech

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 42.

Fablab - Indvielsen 2013

Opfinderrådgivning og skoletjeneste

Aktivitetsplan nr. X8 - Resultatkontrakt - 2013-15

Gode ideer, der skaber værdi, kan opstå mange steder og har et vigtigt fællestræk: Ideer opstår altid i ét menneske, i en borger. Opfinderrådgivningen er et unikt innovationstiltag, som ikke findes tilsvarende i andre lande.

Opfinderrådgivningen er en central del af det danske erhvervsfremmesystem og tilbyder helt almindelige borgere, forbrugere og arbejdstagere mulighed for at få rådgivning om, hvordan de kan realisere deres ideer til nye produkter, løsninger eller koncepter gennem salg af licensrettigheder til eksisterende virksomheder. Siden 1972 har borgere i Danmark haft landsdækkende adgang til fortrolig, uafhængig og gratis rådgivning med dette formål.

Hvert år rådgives mere end 5.000 mennesker i den tidlige idéfase, og ca. 1.000 unikke ideer/opfindelser modtager kortere eller længerevarende rådgivning med et handlingsorienteret og praksisnært fokus. I et samarbejde, hvor opfinderen spiller en meget aktiv rolle, undersøges, valideres og licenseres ca. 10-15 ideer årligt til virksomheder nationalt og internationalt.

Opfinderrådgivningens specielle ekspertise er licensering af ideer til eksisterende virksomheder. I en tid, hvor entreprenørskab og iværksætteri er i fokus som nogle af de væsentligste faktorer for den fremtidige vækst og jobskabelse, spiller Opfinderrådgivningen en væsentlig rolle for de ideer og opfindelser, som i stedet for traditionel virksomhedsopstart bedst muligt kan kommercialiseres i samarbejde med eksisterende virksomheder.

Virksomheders interesse for at involvere borgere, kunder etc. i deres innovationsproces er støt stigende, og det understøtter Opfinderrådgivningens arbejde. Her spiller Opfinderrådgivningen en afgørende rolle i mødet mellem opfinder og virksomhed og bidrager til at etablere de samarbejder og kontraktuelle forhold, som kan sikre en succesfuld kommercialisering af den enkelte ide.

Opfinderrådgivningens praksisnære tilgang til validering og kommercialisering af ideer er efterspurgt på tværs af hele uddannelsessektoren. Derfor har Opfinderrådgivningen siden 2011 systematisk tilbudt kurser, workshops og længerevarende træningsforløb under navnet 'Mindset Trainers' til elever, studerende og undervisere. Hvert år uddannes og trænes mere end 2.000 studerende i praksisnære innovationsmetoder og tilgange, der styrker den enkeltes mindset til at arbejde effektivt, eksperimenterende og markedsorienteret med deres ideer.