Optimering af produktionsflow

Ole Grønlund Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 10.

-

Optimering af produktionsflow

Teknologisk Institut har mange års erfaring med optimering af produktionsflow.

Vi gennemfører samlede forløb, der sikrer effektiv omstrukturering og dokumentation med væsentlige produktivitetsgevinster samt reduktion af gennemløbstider.

Der findes en række metoder til optimering af produktionsflow herunder:

  • Systematisk layout planlægning med VSM og SLP
  • Etablering af montage- og produktions linjer med takt og flow
  • Etablering af tryk- og trækstyring
  • Kanban genbestillingssystemer
  • Etablering af produktionsgrupper og -celler

Udgangspunktet for enhver optimerings- og effektiviseringsopgave er at kortlægge det nuværende produktionssystem. Kortlægning med VSM-værktøjet giver et overblik over de væsentligste indsatsområder med henblik på at fjerne spild af enhver art og afkorte gennemløbstider i produktionssystemet. VSM (Current State) giver ledelse et godt overblik i prioriteringen af indsatsen, som afpasses i forhold til kundens takt, og er udgangspunktet i at designe det fremtidige produktionssystem (Future State).

SLP (Systematisk Layout Planning) anvendes til at designe et optimalt layout uden spild. SLP sikrer, at layout designes til at minimere transport i produktionssystemet.

Ved design af produktionssystemet lægges vægt på at effektivisere montage og produktionslinjer med henblik på at opnå flow med reducerede gennemløbstider, som kan reagere i forhold til kundens leveringsønsker (takt). Teknologisk Institut har etableret montage- og produktionslinjer, hvor resultatet har været halvering af gennemløbstiden og med produktivitetsstigninger på optil 30 procent.

Ved forbedring af produktionssystemer benyttes ofte en synlig skillelinje mellem produktion til lager samt produktion til ordre (skub, træk) - herved kan der opnås både lagerreduktioner samt hurtigere gennemløbstid og hurtigere reaktion i forhold til kundens ønsker.

Kanban-genbestillingssystemer etableres for at skabe en hurtigere reaktion i produktionssystemet, hvor medarbejderen selv sikrer, at nødvendige varer er til stede i rette mængder.

Ved effektivisering af produktionssystemet er det vigtigt at inddrage medarbejderne i den fremtidige organisering og styring. Etablering af produktionsgrupper og produktionsceller understøtter ideen om hurtigere reaktion i produktionssystemet.