Overskuddet skal gå til teknologisk udvikling - 2012

Andras  Splidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 06.

Dråbe og glas

Overskuddet skal gå til teknologisk udvikling - 2012

Teknologisk Institut vil fremover bruge flere ressourcer på at hjælpe endnu flere danske virksomheder med at skabe vækst og nye arbejdspladser gennem innovation, produktivitetsforbedringer og forskning.

I 2011 har Teknologisk Institut opnået en omsætning på 981 millioner kroner mod 963 millioner kroner sidste år. Resultatet for 2011 er et overskud på 35 millioner kroner. Det er et flot resultat, som skal ses i lyset af, at Instituttets medarbejdere har været effektive og ydet en rigtig god indsats i årets løb, vurderer adm. direktør Søren Stjernqvist, som ikke vil lade pengene stå i banken. De skal bruges på at udvikle nye teknologier, produkter og processer, som skal ud og gøre gavn på danske arbejdspladser.

- Dansk erhvervsliv har brug for os, særligt i en krisetid, og vi føler et stort ansvar for at løfte Danmarks små og mellemstore virksomheder ud af krisen. Det skal ske gennem innovation, forskning og fokus på kundernes produktivitet, siger Søren Stjernqvist og understreger, at Instituttets fornemmeste rolle er at bidrage med globalt førende teknologisk viden til de mere avancerede og komplekse dele af produktudviklingen og produktionen, som ikke er så ligetil at flytte ud af Danmark.

- Vi vil bruge overskuddet fra 2011 på ny forskning og investering i nye avancerede laboratorier og test- og udviklingsfaciliteter – og her skal fremtidens teknologier udvikles og afprøves, inden de er klar til at bringes i anvendelse i virksomhederne og samfundet, fortæller Søren Stjernqvist.  

Åbne innovationsformer skaber lys forude
Søren Stjernqvist mener, at danske virksomheder kan overleve og måske ligefrem vinde på krisen ved at være åbne over for nye samarbejdsrelationer og strategiske partnerskaber:
- Hver eneste dag er vores specialister ude at afprøve nye modeller til at sikre innovationsevnen, produktiviteten og anvendelsen af nye innovationsformer i små og mellemstore danske virksomheder. Ved at involvere samarbejdspartnere, kunder og andre interessenter hjælper vi virksomhederne med at afprøve og generere ny viden og nye teknologier. Åbne samarbejder og strategiske partnerskaber kan give danske fremstillings- og servicevirksomheder og højteknologiske virksomheder adgang til flere ideer og en større indsigt i markedet og herved bedre mulighed for at udvikle nye produkter og services, slutter Søren Stjernqvist.

Yderligere oplysninger fås hos sekretariatschef Andras Splidt, Teknologisk Institut,
på tlf. 7220 2006 eller e-mail asp@teknologisk.dk.

Søren Stjernqvist, afgående adm. direktør, Teknologisk Institut, pr. 1. oktober 2020.