Projekt - Pilotproduktion til miljøvenlig udnyttelse af animalske bi- og restprodukter

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Projekt - Pilotproduktion til miljøvenlig udnyttelse af animalske bi- og restprodukter

Projektets undertitel. Pilot-ABP: Pilot plant for environmentally friendly animal by-products industries.

Projektstart juni 2014. Afsluttet 2017.

Pilot plant ABP logo

 

Et bi- og restprodukt er defineret som sekundære produkter, der opnås ved processering af en råvare. Animalske biprodukter er de produkter, der er blevet degraderet til ikke at må anvendes til konsum, hvorimod restprodukter fra fx fødevareindustrien kan anvendes til konsum eller foderbrug. Animalske bi- og restprodukter udgør en væsentlig del af den samlede mængde bioaffald og bortskaffelsesmulighederne er begrænsede og stærkt reguleret. Over 20 millioner tons dukker årligt op i EU fra slagterier, anlæg til produktion af fødevarer til konsum, mejerier og som selvdøde dyr fra gårde. I Europa er der et stigende behov for at vælge de bedste løsninger, herunder den bedste teknologi til at udnytte disse bi- og restprodukter.

 

Pilot plant

Projektet sigter mod at udvikle nye innovative miljøeffektive teknologier forbundet med processer i den animalske bi- og restproduktindustri. Teknologier, der på den ene side resulterer i en miljømæssig forbedring af processen, takket være et mere effektiv energiforbrug, en bedre genindvinding af råmaterialer og dermed reducerede affaldsmængder, og på den anden side en forøgelse af merværdien af ​​de fremstillede produkter, som fører til en bedre økonomisk rentabilitet for SMV'er.

Mål for projektet
De specifikke mål for projektet er:

  • Anvendelse af nye udvindingsteknologier for at opnå animalske olier med højere oliesyre indhold.
  • Fremstilling af biodiesel fra animalske olier til delvis substitution af rå olie.
  • Anvendelse af lavtemperatur pyrolyseteknikker til fremstilling af kød- og fiskeproteinmel til anvendelse i bioolier eller som kilde til kemiske produkter
  • Udvinding af gelatine og kollagen til fremstilling af funktionelle og bionedbrydelige biopolymerer.

Deltagere

  • INESCOP (E)
  • TYDOCK PHARMA (I)
  • AMEK (I)
  • CARNAD (DK)
  • GREENE (E)
  • UNIVERSITY OF ALICANTE (E)